Spitalul din Râmnicu Sărat va trata doar bolnavi cu coronavirus. Cetățenii reacționează

Spitalul din Râmnicu Sărat se va închide pentru pacienții obișnuiți. Unitatea medicală va găzdui doar persoanele infectate cu coronavirus, ultimii aproximativ 30 de oameni fiind externați și trimiși la Spitalul Județean Buzău.

Această decizie impusă de către Ministerul Sănătății este foarte criticată, iar oamenii au organizat și o petiție în mediul online.

Spitalul nu are capacitatea tehnică și nici personalul necesar pentru a putea face față acestei „provocări”, dar directorul crede că se vor lua toate măsurile pentru a se rezolva orice problemă, iar populația nu ar trebui să se îngrijoreze.

„Prin aceasta petiție, noi cetățenii orașului Râmnicu Sărat, județul Buzău dorim anularea deciziei impusa de către Ministerul Sănătății, decizie în urma căreia toți bolnavii infestați cu virusul COVID-19 de pe raza județului Buzău sa fie transferați în cadrul Spitalului Muncipal Râmnicu Sărat, județul Buzău. Dorim asta deoarece, Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat nu este suficient de dotat pentru a se putea desfășura aceasta activitate. În spital nu exista la ora actuala echipamente : măști, combinezoane, soluții pentru dezinfecție, aparatura pentru a tine sub observație atâția pacienți de pe raza județului și atunci riscul de a răspândi virusul în oras va fi și mai mare. Al doilea motiv este obligativitatea de a trimite pacienții cu alte afecțiuni din Ramnicu Sărat cât și zonele limitrofe sa fie tratați de către Spitalul Județean Buzău, respectiv Spitalul Municipal Focșani. Nu toți se pot deplasa în aceste zone pentru a primi tratamentul de specialitate. Va rugam sa reflectați asupra acestei hotărâri și sa luați în calcul aspectele enumerate mai sus”, a postat Ciprian Barbu, autorul PETIȚIEI online.

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *