Echipa Voința Lanurile este noua câștigătoare a fazei județene a Cupei României, învingând cu 2-1 (2-0), în ultimul act al competiției din județul Buzău, pe Team Săgeata, într-un meci care a avut goluri de generic TV (meciul chiar a fost televizat, inclusiv cu o dronă), dar și 5 eliminări.

Finala s-a disputat pe arena din coumuna Gherăseni, între echipele care s-au clasat pe podiumul Ligii a 4-a, în urma campioanei Voința Limpeziș, care va juca “barajul” de promovare în Liga 3 cu campioana din Vrancea, Voința Gugești, primul meci fiind programat sâmbătă, 18 iunie, pe arena echipei din Buzău.

Finala a început abrupt, cu un gol marcat încă din minutul 3, la capătul unei acțiuni de atac încheiată cu un șut-centrare al lui Cezar Chiriță, execuție care l-a surprins pe experimentatul portar Ștefan Leu. Pe o căldură sufocantă, prima repriză a fost la discreția formației din Lanurile, care și-a mărit avantajul, prin “căpitanul” Daniel Ignat, care a trimis un “trasor” de la 25 de metri, aproape de vinclul porții lui Ștefan Leu! Vicecampioana Ligii a IV-a nu a pus probleme serioase nici în partea a doua a jocului, în care timpul mai răcoros a îmbiat cele două grupări la un joc mai avântat. Avându-l pe Daniel Ignat la pupitru, cu Dragoș Ioniță și Eftimie excelenți pe mingea a doua, formația Voința Lanurile a câștigat clar duelul de la mijlocul terenului, având și doi fundași de bandă, Anton și Petrescu extrem de dispuși la efort și cu prestație bună și în apărare, dar și în atac. Arbitri de Liga 1 și 5 cartonașe roșii Finalul de meci ar fi putut aduce mai mult suspans, Săgeata revenind în meci cu 10 minute înainte de expirarea timpului regulamentar, când Rențea a redus din diferență, după o lovitură de colț executată de Cătălin Cristea. Tabela de marcaj nu s-a mai schimbat, însă arbitrul de centru, prim divizionarul Ionuț Coza, a acordat nu mai puțin de 5 cartoașe roșii, dintre care doi pentru oficialii de pe băncile de rezervă, câte unul de la fiecare echipă, jucătorii Cătălin Cristea, Ionuț Baboi (ambii de la Team Săgeata) și Daniel Ignat (Voința) plecând și ei mai devreme la vestiare. Interesant este și faptul că meciul a fost condus de o brigadă de arbitri condusă de prim-divizionarul Ionuț Coza, ajutat la una dintre cele două linii de Mihaela Țepușă, aflată pe lista FIFA și debutantă și în Liga 1 la meciul Rapid-Gaz Metan Mediaș.

Iată și cele două formații care au evoluat în finală:

Voința Lanurile: George Sava – Florin Anton, Cristi Gurguiatu, Alin Ioniță, Gelu Petrescu – Ionuț Lazăr, Dragoș Ioniță, Ionuț Istrate, Cosmin Eftimie – Cezar Chiriță, Daniel Ignat. Antrenor: Tase Lăptoiu.
Au mai intrat: Ionuț Cernea, Robert Topor, Gabriel Vlase, Nicolae Iordache.

Team Săgeata: Ștefan Leu – Cristian Lalu, Gabriel Bobe, Gabriel Ion, Marian Grigore – Cătălin Cristea, Mădălin Toma, Cătălin Vlaicu, Cristian Zaplaic – Georgel David, Mihai Modruz.
Antrenor: Romeo Stan.
Au mai intrat: Mihai Rențea, George Carabet, Adrian Dumitru, Ionuț Baboi.

Fanfară, covor roșu, artificii și premii pentru foști jucători Înainte de începerea meciului s-a intonat Imnul de Stat al României de către o fanfară militară, la pauză au fost acordate diplome și medalii pentru foști jucători din localitate și ai celor două echipe.

“De la începutul sezonului fotbalistic județean din acest an, am mers în mai multe localități pentru a-I premia pe cei care au slujit, ani de-a rândul, fotbalul buzoian. Este un gest de recunoaștere din partea noastră pentru eforturile pe care le-au făcut pe terenul de fotbal chiar și în perioade mai îndepărtate de timp. În ceea ce privește tânăra generație, mergem prin școli, aducem copiii pe terenul de fotbal, iar cei mai talentați și cărora le place acest sport sperăm să continue pentru de deveni mai târziu chiar fotbaliști profesioniști”, a precizat președintele AJF Buzău, Adrian Petre.

Acesta a oficiat și festivitatea de premiere de la final, care s-a făcut pe covorul roșu, învingătorii făcând o horă a bucuriei printre artificii și confetti, ei dedicând victoria inginerului Constantin Cristea, cel care susține financiar noua câștigătoare a fazei județene a Cupei României

Articol de Daniel Lazăr/frf.ro

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *