Sorina Pintea, arestată pentru 30 de zile

Fostul ministru al Sănătăţii din partea PSD, Sorina Pintea, a fost arestată pentru 30 de zile.

DNA a dispus, sâmbătă, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a fostului ministru PSD al Sănătăţii, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

Sorina Pintea a fost adusă de oamenii legii din Baia Mare la sediul DNA Bucureşti, unde a fost audiată mai multe ore de procurori.

În perioada decembrie 2019 – februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect ‘proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente’, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite.

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Sursa – Epochtimes-romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *