Un sondaj neoficial, care circulă intens în rândul buzoienilor, aduce vești interesante în privința preferințelor electorale pentru alegerile locale din 2024. Deși nu a fost încă făcut public și asumat oficial de nicio companie de sondare acreditată, acesta oferă o perspectivă asupra stării politice din Buzău.

Conform rezultatelor, PSD și Constantin Toma înregistrează o scădere notabilă în încrederea buzoienilor. În comparație cu un sondaj realizat în luna iunie, în care încrederea buzoienilor în edil se situa la peste 53%, noul sondaj arată că aceasta a scăzut la doar 45%.

PSD rămâne în fruntea sondajelor, PNL se apropie cu pași repezi

Întrebarea-cheie a sondajului suna: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale pentru Consiliul Local al Municipiului Buzău, iar următoarele partide ar participa, cu candidații cărui partid ați vota?”.

Rezultatele indică faptul că 26% dintre buzoieni ar continua să acorde încredere PSD-ului pentru Consiliul Local, în timp ce alți 16% ar opta pentru PNL, manifestându-și astfel dorința de schimbare în conducerea sub coordonarea lui Constantin Toma. Imediat, la doar câteva procente se clasează partidul lui George Simion cu 13% și Alianța USR/PMP/FD cu 12%.

O surpriză constă în posibilitatea unui candidat independent de a obține peste 9% din voturi, chiar fără să-și fi anunțat oficial candidatura. Locuitorii din Buzău resimt nevoia schimbării și par să fie deschiși la ideea de a renunța la partidele politice în favoarea unei persoane care aspiră la schimbare.

Chiar dacă acest sondaj nu a fost validat oficial, el reflectă opinii semnificative din rândul locuitorilor din Buzău, sugerând că peisajul politic local ar putea cunoaște schimbări semnificative în perspectiva alegerilor locale din 2024. Atât PSD, cât și PNL vor avea de gestionat dinamici și strategii în vederea consolidării sau schimbării pozițiilor în preferințele electoratului.


EMAG
One thought on “Sondaj | Opțiunile buzoienilor pentru alegerile locale din 2024: PSD pe loc fruntaș, urmat de PNL”
  1. Cu Mocanu sef la PeNeLe si celelalte „partide” conduse pe plan local de fini, prieteni sau asociati mai scapam de primarul-faliment cand vor zbura filtrele de apa. Nimeni care nu e membru de partid la PeNeLe nu va vota acest partid cu Mocanu presedinte, cine nu crede si zice ca-i gluma va vedea.
    Totusi este foarte interesant sondajul, Toma-Faliment ar lua 26%, adica exact cat a luat si alegerile trecute. Stim ca el se lauda ca a luat 75% (din voturile exprimate) dar, de fapt, raportat la intreaga populatie cu drept de vot (alegerile din 2020 au fost profund viciate de problema plandemiei) atunci primarul actual a luat 26-27%.
    Concluzionam, in linii mari, ca numarul tolomacilor in orasul Buzau a ramas constant (26-27%) in timp ce restul partidelor prezente in Buzau sufera de dureri grave la basca sau, si mai rau, exista un mare blat „ca sa fie frumos”.
    Intrebarea cu „increderea” nu-si are sensul, buzoienii pot avea incredere ca actualul primar va mai face un parc, pot avea incredere ca va face traficul si mai lent decat este deja sau pot avea incredere ca firma Troia va primi si mai multe lucrari de la primarie, platite si mai bine. Asadar increderea e un concept relativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *