ALERTĂ! NU CONSUMAȚI CASTRAVEȚI CUMPĂRAȚI DE CURÂND DIN BUZĂU!

Într-o postare pe Facebook, primarul Constantin Toma a afirmat:

Datorită campaniei duse de unii, împotriva consumului de legume românești din piețele buzoiene, în ultima săptămână m-am documentat și am discutat cu specialiștii din domeniul fitosanitar și al siguranței alimentelor.

În urma controalelor dispuse de Ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea, controale care au avut loc atât la producători, pe câmp și în solarii, dar și la distribuitori, inclusiv în piețe și supermarketuri, toate testele de laborator au arătat că legumele sunt bune pentru consum.Analizele s-au făcut în laboratoare acreditate și nu lasă nici o urmă de îndoială asupra calității produselor.

Cine mai apără siguranța consumatorului la Buzău? Poate doar Superman!

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele a decis retragerea de pe piață a mai multe loturi de castraveți otrăviți. Redăm mai jos o parte din comunicatul Parchetului, potrivit Economedia:

În urma finalizării raportului de expertiză s-a constatat că în cazul unuia dintre suspecţi probele de tomate au evidenţiat prezenţa unor substanţe chimice însă în limite care să nu afecteze sănătatea populaţiei, iar la probele de castraveţi a fost evidenţiată prezenţa unor substanţe chimice în afara normelor legale, legumele fiind neconforme consumului populaţiei. În cazul celui de al doilea suspect, probele de tomate au evidenţiat prezenţa unor substanţe chimice însă în limite care să nu afecteze sănătatea populaţiei, iar la probele de castraveţi a fost evidenţiată prezenţa unor substanţe chimice în afara normelor legale, legumele fiind neconforme consumului populaţiei. Referitor la cel de-al treilea suspect, raportul de expertiză a evidenţiat prezenţa unor substanţe chimice în probele ridicate, însă în limite care să nu afecteze sănătatea populaţiei.

Urmează să fie anunțate Direcţia Agricolă, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară a judeţului Buzău pentru a scoate de pe piață castraveții otrăviți, mulți dintre ei au fost consumați deja de buzoieni!

La rândul lor și liberalii buzoieni atacă dur bâlbele PSD. Într-o postare pe Facebook, senatorul Vlad Pufu îi cere demisia ministrului Petre Daea:

Daea, demisia! Trebuie să părăsiți Guvernul prin demisie, nu călcat de rotativă!

Dumneavoastră vă adresați poporului nord-coreean! În fața unei situații aproape evidente, ați ales să faceți scenete populiste ieftine, în loc să acceptați că există lacune mari în sistem și să luați măsuri urgente.

Am zis de la început că trebuie schimbate procedurile, că direcțiile agricole și cele fitosanitare trebuie scoase din inerția în care funcționează, că trebuie făcute parteneriate cu administrațiile piețelor din localități și găsită soluția pentru testarea zilnică a legumelor de pe tarabe. Doar asigurarea unui standard de calitate dă încredere consumatorilor și ridică prestanța fermierilor, ca să lupte cu forțe egale cu concurența supermarketurilor!

Ce ați ales dvs. să faceți? Dramolete aproape de satiră, în solarii. Adică dacă mănâncă Daea cu gura plină, poporul poate să stea liniștit. Pe ce vă bazați?

Apropo, după ce ministrul Daea va părăsi biroul, dați cu tămâie și băgați duhul comunismului înapoi în lampă, să nu mai iasă decât în cărțile de istorie tristă a acestui popor!

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *