TUC RAMNICU SARAT

Un scandal de amploare zguduie administrația locală din Râmnicu Sărat, unde șeful de formație Mihai Duță, responsabil cu întreținerea Spațiilor Verzi în cadrul TUC, este acuzat de implicare în furtul de lemne de pe domeniul public. Angajații sub conducerea sa sunt suspectați că taie abuziv copacii și fură material lemnos în mod ilegal, în ciuda faptului că acest lucru nu intră în atribuțiile lor.

Furtul are loc în curtea fostei Unități Militare, administrată de Primăria Râmnicu Sărat, și care este în proces de transformare în parc și spații de recreere pentru comunitate. Surse afirmă că autovehicule private, inclusiv unul înregistrat cu numărul BZ 60 ELE, deținut de un angajat subordonaților lui Mihai Duță, sunt folosite în mod ilegal pentru transportul lemnului furat.

Incidentul se petrece sub ochii autorităților locale și a angajaților ADP implicați în amenajarea noului parc pentru locuitorii orașului. O firmă de pază, FORCE, subordonată Consiliului Local Râmnicu Sărat, asigură paza perimetrului, iar cu toate acestea, autovehiculele private reușesc să pătrundă și să efectueze transporturi ilegale.

Pe lângă faptul că tăierile și furturile de lemne se desfășoară în plină zi, preocuparea crescândă a cetățenilor este că aceste materiale ajung la diverși beneficiari care plătesc pentru ele, în loc să fie distribuite către persoanele nevoiașe, care ar putea beneficia de ajutoare de încălzire.

Mihai Duță, membru PMP și angajat al UAT Râmnicu Sărat, a fost transferat de la o firmă de pază la TUC Râmnicu Sărat, ridicând întrebări despre criteriile de angajare și posibilele influențe politice. Acesta are și un istoric controversat, fiind acuzat anterior de fapte similare și chiar de șantaj.

Redacția speră ca organele competente să se autosesizeze și să investigheze acuzațiile grave, pentru a asigura că astfel de incidente nu rămân nesancționate și că autoritățile locale sunt responsabile față de cetățenii lor.

EMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *