Celebra varză de Buzău, cunoscută pentru calitățile sale deosebite, se confruntă în acest an cu consecințele secetei și temperaturilor extreme care au lovit regiunea. Legumicultorii din Buzău, printre care și Ion Mihai, se străduiesc să gestioneze situația dificilă, recoltând în grabă varza afectată de condițiile meteorologice nefavorabile.

Seceta persistentă și căldurile extreme au afectat semnificativ producția de varză de murat, determinând legumicultorii să vândă recolta la prețuri mult mai mici decât în anii precedenți. Ion Mihai, un legumicultor cu o suprafață de aproximativ opt mii de metri pătrați în apropierea orașului Buzău, se confruntă cu provocări semnificative în menținerea standardelor de calitate și cantității așteptate, conform antena3.ro.

Pentru a face față situației, legumicultorii din Buzău își grăbesc recoltarea și vând direct de pe câmp către comercianți. Comparativ cu anul trecut, când prețul varzei de murat se situa în jurul a 1,5 lei pe kilogram, în acest an, prețurile au crescut semnificativ, variind între 2 și 3 lei pe kilogram.

„Este o situație dificilă pentru noi, legumicultorii. Seceta și căldura au afectat producția, iar acum suntem nevoiți să vindem la prețuri mai mari pentru a acoperi pierderile”, a declarat Ion Mihai.

Cu toate acestea, consumatorii sunt avertizați să se aștepte la o ofertă mai restrânsă de varză de murat și să fie pregătiți să plătească mai mult pentru acest produs tradițional, având în vedere impactul condițiilor meteorologice asupra recoltei din acest an.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *