În urma sesizărilor făcute de mulți telespectatori, CNA a luat măsuri și a amendat emisiunea „Acces Direct”, difuzată de Antena 1, cu o sumă record, mai exact 100.000 de lei pentru telenovela „Vulpiţa”.

Pentru incalcarea legii in mod grav si repetat (multiple articole privind protectia minorilor si respectarea demnitatii umane), in emisiunile Acces Direct din perioada 13.01-6.02, si tinand cont de antecedentele numeroase, am propus sanctionarea postului Antena 1 cu 100.000 de lei (maximul pentru articolele din cod invocate). Amenda a trecut cu 9 voturi (unanimitate)

Radu Herjeu, membru CNA

Telespectatorii au reclamat emisiunea, acuzând postul că promovează analfabetismul, prostia, incultura şi că profită de pe urma acestor oameni, exploatându-i pentru audienţă. Şi reacţiile membrilor CNA au fost extrem de dure. Dorina Rusu a afirmat că programul este „pornografie în toată regula“ şi nu are nicio legătură cu interesul public, potrivit Adevarul.

„Bătaia de joc“ a început în urmă cu peste o lună, când Veronica Stegaru acuza că a fost răpită şi violată, pentru ca ulterior să se descopere că lucrurile nu au stat chiar aşa, iar de atunci a început nebunia națională. Soţii Stegaru din Vaslui şi-au expus zilnic viaţa în direct, cu lux de amănunte. Problema și mai gravă este ca cei doi au ajuns până și în Parlament şi au fost primiţi în Comisia de Agricultură, iar din acest caz s-a făcut și o știre națională.

Reprezentanții Antenei 1 au argumentat promovarea acestor non-valori într-un mod cinic și au pus totul pe seama audienței, care a explodat încă de la prima emisiune cu cei doi vasluieni.

Din nefericire, acest caz trist, reflectă nivelul la care se află România la această oră, iar trusturile media, în goana lor disperată dupa bani, promovează absolut orice mizerie. În cazul de față, doi oameni cu posibile probleme psihice au fost ridicați la rangul de vedetă și batjocoriți în ultimul hal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *