Raed Arafat a venit cu o propunere astăzi pe masa Guvernului ce are legătură cu starea de alertă instituită în România.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a prezentat, astăzi, un proiect de hotărâre ce vizează modificarea anexelor Hotărârii de Guvern ce a prelungit starea de alertă în România.

La început şedinţei de Guvern de astăzi, 1 iulie, Raed Arafat i-a propus premierului introducerea proiectului de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea Anexelor nr. 1 și 3 la Hotărârea Guvernului nr 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Propunerea a fost acceptată și a fost inclusă pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei.

Hotărârea Guvernului nr 476/2020 a fost publicată în data de 16 iunie 2020. Ea prevedea prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României, începând cu data de 17 iunie, pentru 30 de zile. Anexa 1 include măsuri pentru creșterea capacității de răspuns, iar Anexa 3, măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc.

 Ludovic Orban a declarat, duminică, într-o intervenție la un post de televiziune, că starea de alertă va mai dura atât timp „cât va fi necesar”, având în vedere că virusul este încă foarte activ în comunitate.

Sursa foto : INQUAM PHOTOS, Octav Ganea

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *