Ministerul Educației a transmis un comunicat de presă prin care lămurește situația cursurilor online desfășurate în această perioadă. Din data de 8 noiembrie cursurile au fost suspendate în școli timp de 30 de zile. După aceste 30 de zile, autoritățile vor analiza situația și vor lua o nouă decizie:

„Referitor la diversele informaţii vehiculate recent în spaţiul public privind desfăşurarea/continuarea activităţii didactice în anul şcolar 2020-2021, Ministerul Educaţiei şi Cercetării face o serie de precizări:

Astfel, în conformitate cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.972/8.11.2020, începând cu data de 9.11.2020 au fost suspendate, pentru o perioadă de 30 de zile, activităţile didactice care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal.

Menţionăm că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice care a generat decizia iniţială de suspendare şi de hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va analiza şi stabili modalităţile de continuare a activităţilor din învăţământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util.

Precizăm, de asemenea, că în această perioadă, în care cursurile nu se pot desfăşura „faţă în faţă”, procesul didactic este organizat în sistem online, conform Metodologiei-cadru privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 5.545/2020.

În situaţiile în care procesul didactic întâmpină dificultăţi, inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia să asigure resursele educaţionale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informaţională şi internet”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa – Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *