Românii care au pensii între 1.000 și 1.600 de lei vor primi în luna ianuarie un ajutor financiar pentru a face față facturilor la energie. Sprijinul va fi acordat diferențiat, în funcție de mărimea pensiei, astfel încât veniturile lor să ajungă la 2.200 de lei, a spus ministrul Familiei, Gabriela Firea. Banii vor fi acordați o singură dată, în prima lună a anului viitor, iar de acest sprijin vor beneficia aproximativ 2,5 milioane de pensionari.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea. Sursa – romaniajournal

„Pensionarii cu veniturile cele mai mici primesc un ajutor, astfel încât oricine are pensia cuprinsă între 1.000 și 1.600 de lei să ajungă la venituri de 2.200 de lei în luna ianuarie. Astfel – și acestea sunt cifrele concrete – ajutorul va fi acordat diferențiat. Cine are pensia de 1.000 de lei va primi un ajutor de 1.200 de lei. Cine are pensia de 1.001 va primi un ajutor de 1.199 de lei. Cine are pensia de 1.002 lei va primi un ajutor de 1.198 de lei, iar ajutorul va scădea pe măsură ce pensia este mai mare. Astfel că persoanele cu 1.600 de lei pensie vor primi 600 de lei acest ajutor, sprijin financiar din partea guvernului”, a spus Firea într-o conferință de presă.

„S-au făcut calcule aplicate care începând de astăzi vor fi și implementate în legea bugetului de stat. De aceea, chiar am solicitat de la Ministerul de Finanțe ultimele calcule. Ceea ce vă prezint sunt informații fierbinți, cum se spune, foarte foarte noi și acestea vor rămâne în vigoare, nu se vor mai modifica”, a mai spus Firea.

Sursa – Digi 24

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *