Pe data de 31 mai 2024, Ambasada Republicii Coreea în România în parteneriat cu Ministerul Culturii din România și Teatru Național al României „I.L. Caragiale” din București, au organizat evenimentul „K-pop & K-drama Music Evening”.

La acest eveniment a fost invitată și colega noastră, scriitoarea Elena Panait. După spusele colegei noastre sala a fost neîncăpătoare, iar surprizele au fost de ambele părți: publicul a adus atmosfera din Coreea de Sud, prin aprinderea lanternelor ( de la telefon sau orice alt obiectiv luminos), pentru a-i încuraja pe Rosy, Moment Band și Yoon Bit), iar cei trei cântăreți au avut grijă să surprindă publicul român prin: „Valurile Dunării” (versiunea coreeană a melodiei) și „Dragostea din tei” (melodie ce a ridica întreaga sală în picioare. Mai bine de 1000 de voci au cântat la unison cântecul băieților de la O-zone; artiștii coreeni făcând un efort inimaginabil, interpretând melodia în limba română).

Una peste alta, toți au avut parte de surprize. Unii mai norocoși au primit dulciuri din Coreea de Sud, iar pentru alții….Ambasada Republicii Coreea în România a decis să organizeze un concurs.

Sursa: Ambasada Republicii Coreea în România

La acest concurs, a decis să participe și colega noastră, scriitoarea Elena Panait, cea care în prezent, scrie o nouă poveste a Domnului Green (fost lider yakuza, ajuns în România din greșeală, unde lucrează ca detectiv particular), ce va avea legătură cu tradiția, cultura și istoria Coreei de Sud.

Elena Panait a trimis pozele fără să se aștepte că va câștiga!

„ Am trimis cele 5 poze fără să aștept ceva în schimb. De regulă, nu câștig nimic, așa că nu mi-am imaginat niciodată că voi reuși să mă clasez pe primul loc.

Ba din contră, ieri, când s-au publicat rezultatele și nu m-am văzut printre locurile 2-3, am zis gata, nici de data asta nu am reușit să fac nimic. Totuși, ochii mi-au căzut pe primul loc…iar atunci nu am știut cum ar trebui să reacționez. Aș fi dorit să strig de bucurie, dar vocea parcă nu voia să mă asculte….aș fi dorit să țopăi prin casă, însă picioarele nu mă ascultau. E prima dată când iau undeva primul loc.

M-am simțit mândră! Nu am mai avut cuvinte și nici reacții. ”

Ne-a mărturisit scriitoarea
Sursa: Ambasada Republicii Coreea în România

Când am întrebat-o cine a jurizat acest concurs, Elena Panait a răspuns scurt: „Mi s-a spus că mai multe persoane din cadrul Ambasadei au făcut acest lucru.

Întrebată fiind de noi în ce va consta premiul primit, având în vedere că este locul întâi, scriitoarea a mărturisit: „ Sinceră să fiu nu am întrebat acest lucru, cu toate că aș fi putut să fac, dar din moment ce nici organizatorii concursului nu au dezvăluit premiile, ci le-au dat o notă misterioasă…am putea spune că e vorba de un mystery box . Oricum ar fi vă voi ține la curent în momentul în care va sosi coletul.”

R: Crezi că vor apărea pe conturile de socializare ale Ambasadei pozele și videoclipurile câștigătoare?

E: Nu știu ce să spun…Acest aspect nu ține de mine…organizatorii vor decide dacă vor dori sau nu să afișeze „munca” câștigătorilor. Eu, momentan, mă bucur de această reușită și îmi văd în continuare de cartea pe care o scriu.

R: Că tot ai menționat de carte…ne poți da un indiciu, în afară de ceea ce știm deja?

E: Hmmm! Aș putea să vă spun că…ar fi un scenariu excelent pentru o K-drama (seriale coreene). Are umor, acțiune ce te ține în suspans, iar fanii lui Green știu că acesta pe lângă faptul că poate rezolva orice caz, adaugă o notă comică poveștii prin comportamentul său câteodată mult prea „românesc”, iar în alte situații mult prea „asiatic”. Mi-aș dori să fiu puțin mai modestă, dar nu pot….cu toții știm că personajul meu fictiv, domnul Green, e cel care așază Buzăul pe harta lumii…Buzăul, acest oraș modest, dar cu atât de multe obiective turistice de vizitat…fostul lider yakuza își reprezintă cu mândrie orașul adoptiv și una peste alta, el chiar ajunge să se poarte și să gândească 100% ca un român. Câteodată mă surprinde chiar și pe mine. Voi, știți: personajele mele prind viață și singure își creionează povestea, eu sunt doar umilul scriitor care vă introduce în lumea lor.

Elena, sperăm să termini cartea despre Coreea de Sud cât mai repede. Nu mai avem răbdare! Domnule Green, te rugăm să nu uiți niciodată de Buzău!

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By SDS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *