Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, școlile se redeschid din data de 8 februarie, după vacanţa intersemestrială.

Potrivit șefului statului, unitățile de învățămînt se vor redeschide după următorul scenariu:

  • Dacă rata infectării în ultimele 14 zile va fi sub 1,5 la mie, scenariul verde, toţi elevii vor merge la şcoală;
  • La o rată de infectare cuprinsă între 1,5 şi 3 la mie, scenariul galben, merg la ore copiii de grădiniţă, clasele I-IV, şi copiii din clasele VIII-a și a XII-a;
  • Dacă localitatea este în scenariul roşu, o rată de infectare de peste 3 la mie, vor face cursuri faţă în faţă copiii de grădiniţă şi cei din ciclul primar.

În cazul în care o localitate va avea o rată de peste 6 cazuri la mia de locuitori intră în carantină, toţi elevii trec la cursuri online.

„Nu am scăpat de pandemie, este nevoie să respectăm măsurile care sunt în vigoare. Dar putem să constatăm că în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus un pic. Avem ceva mai puţine persoane internate la terapie intensivă, avem ceva mai puţine persoane care se internează în spital în fiecare zi. Pe de altă parte, ne-am uitat ce fac alţii. Putem să constatăm că marea majoritate a ţărilor din UE deschid şcolile. Sunt doar trei state care nu deschid şcolile. În consecinţă, în unanimitate, am decid: începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală. Este evident că trebuie să respectăm situaţia din fiecare localitate. Pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte. Ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure. În consecinţă, în localităţile din scenariul verde, toţi copiii merg la şcoală. În localităţile din scenariul galben, copiii de grădiniţă merg la grădiniţă, clasele I-IV merg la şcoală, din ciclul secundar doar copiii din clasa a VIII-a, iar de la liceu merg doar copiii din clasa a XII-a. În localităţile aflate în scenariul roşu merg doar copiii la grădiniţă şi copiii din ciclul I-IV. Restul vor face şcoala online”, a declarat Iohannis.

Sursa – Stiripesurse.

Sursa foto – EuropaFm.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *