Şcolile din municipiul Buzău intră, de luni, în scenariul galben, după ce rata de incidenţă a cazurilor de coronavirus a depăşit pragul de 1 caz la mia de locuitori, relatează News.ro. În primele două săptămâni ale semestrului al doilea, școlile din oraș au fost în scenariul verde.

Potrivit subprefectului judeţului Buzău, Adina Moiseanu, vineri, rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 în municipiul reşedinţă de judeţ a ajuns la 1.03, ceea ce ce înseamnă că luni şcolile vor trece în scenariul galben. În municipiul Buzău, în ultimele 14 zile s-au înregistrat 135 de cazuri de coronavirus.

Odată cu trecerea în scenariul galben, luni, vor mai merge la cursuri doar preşcolarii din municipiul Buzău, elevii din ciclul primar şi elevii din clasele terminale, a 8-a, a 12-a de liceu şi a 11-a de şcoală profesională.

Situaţia epidemiologică va fi reanalizată la finalul celor 14 zile de scenariu galben şi, în funcţie de rata de incidenţă, se va stabili cum se vor desfăşura cursurile, în continuare.

În judeţul Buzău, sunt 74 de şcoli dintr-un total de 471, care îşi desfăşoară cursurile conform scenariului galben, fiind în online circa 15 mii de elevi. Localităţile în care şcolile sunt în scenariul galben sunt municipiul Buzău, oraşul Pogoanele şi comunele Cozieni, Poşta Câlnău, Mărgăriteşti.

În plus, comuna Colţi este în scenariul roşu, cu o rată de îmbolnăvire de 3,18 la mie.

Sursă: G4Media.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *