În municipiul Râmnicu Sărat, un scandal de proporții a izbucnit, după ce primarul PSD-ist Sorin-Valentin Cîrjan a inițiat mai multe proiecte de hotărâri de consiliu local prin care transformă Societatea de Transport Local TUC SA într-o societate de amenajare spații verzi. Cu toate că inițiativa a fost justificată ca o măsură de creare a locurilor de muncă, se ridică întrebări cu privire la legalitatea și motivul real din spatele acestei schimbări.

Primarul Cîrjan intenționează să creeze 62 de locuri de muncă noi în cadrul societății de amenajare spații verzi, sub umbrela Societății de Transport Local. Această mutare presupune o majorare semnificativă a numărului de angajați din cadrul SC TRANSPORT URBAN DE CĂLĂTORI SA, de la 44 la 106 de persoane, toți aceștia urmând să se ocupe de îngrijirea spațiilor verzi din oraș.

Pe lângă această controversă, se ridică întrebări cu privire la apariția recentă a unei alte societăți comerciale numite ACVATERM, care are același obiect de activitate, și anume, salubrizarea stradală. Ambele societăți, TUC și ACVATERM, furnizează servicii municipalității și se bazează pe fonduri publice pentru veniturile lor.

Această mutare a fost pusă sub semnul întrebării, cu suspiciuni privind crearea de posturi pentru clientela politică a PSD-ului și votanții acestui partid. Se estimează că această schimbare va afecta bugetul local cu aproximativ 200.000 de lei lunar, adică aproximativ 2.4 milioane de lei pe an (480.000 de euro pe an), reprezentând salariile noilor angajați din domeniul amenajării spațiilor verzi.

Toate aceste hotărâri au fost votate în Consiliul Local Râmnicu Sărat cu susținerea consilierilor PSD, PNL și unui consilier PMP, Raul Florescu, care este cercetat penal de Parchetul Râmnicu Sărat și în prezent angajat de PSD la Consiliul Județean Buzău. Acest lucru ridică întrebări cu privire la modul în care deciziile locale pot afecta administrarea publică la nivel național.

În lumina acestor dezvăluiri, este important de văzut cum va reacționa domnul Premier PSD Marcel Ciolacu, care susține că intenționează să reducă numărul de posturi în administrația publică. Cu toate acestea, în Râmnicu Sărat, se pare că numărul de posturi crește într-un mod controversat și fără justificare evidentă.

Această situație ridică semne de întrebare cu privire la direcția în care se îndreaptă Râmnicu Sărat și dacă orașul va deveni un stat în stat sau va reprezenta cu adevărat binele comunității. Deocamdată, aceste controverse rămân în centrul atenției publice, iar cetățenii așteaptă răspunsuri clare din partea autorităților locale și naționale.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *