DCIM100MEDIADJI_0500.JPG

Ieri, majoritatea membrilor din Filiala Locală USR Scorțoasa și-au înaintat demisiile, iar filiala locală riscă să se desființeaze dacă numărul de membrii este sub cinci.

,,Adevărul este ca în USR Buzău a fost o acceptare masivă de membrii PMP și RE-START”

,,Bună ziua, domnule Deputat, începând de astăzi Filiala Locală USR Scorțoasa nu mai există.
Am fost fondatorul primei filiale locale din rural în județul Buzău, în urmă cu 4 ani. Împreună cu membrii Filialei USR Scorțoasa am luat decizia să părăsim acest partid datorită jocurilor de culise făcute de către unii membrii ai BJ în frunte cu președintele.
Vă apreciez și vă stimez pentru poziția fermă pe care ați adoptat-o în cazul Negoșanu. Din nefericire acest caz a fost „îngropat ” datorită unor presiuni și intervenții din partea PSD.
La Buzău scandalurile și disputele sterile nu mai contenesc între USR și PLUS. Adevărul este ca în USR Buzău a fost o acceptare masivă de membrii PMP și RE-START, lucru nu tocmai benefic, chiar periculos pentru partid.
Vă doresc succes în activitate și vă felicit pentru verticalitatea, demnitatea și perseverența dumneavoastră!
Cu stimă și respect, fost președinte USR Scorțoasa, Laurențiu Moldoveanu.”
– mesajul fostului președinte al USR Scorțoasa, Laurențiu Moldoveanu, către deputatul Ionuț Moșteanu.

,,Vă rog să luați act de desființarea Filialei Locale USR Scorțoasa, prin demisia majorității membrilor.”

,,Stimați colegi, vă rog să luați act de desființarea Filialei Locale USR Scorțoasa, prin demisia majorității membrilor. Le mulțumesc colegilor care au înțeles și apreciat că verticalitatea, demnitatea și adevărul sunt virtuți de necontestat. Vă mulțumesc și dumneavoastră colegilor din Biroul Județean pentru colaborare și susținere.
O mare parte dintre dumneavoastră sunteți verticali și onești, vă respect și vă admir, din nefericire mai sunt printre noi oportuniști , mincinoși si vânzători, cei de pe urmă se autointitulează „jucători”.
A fost o experiență nu tocmai plăcută în acești 4 ani de membru USR, am trecut printr- o diversitate de momente, unele plăcute, altele triste, nu am cedat și am continuat susținerea partidului. A sosit momentul când trebuie să mă opresc din această cursă, să mă „odihnesc” și să fac o analiză profundă a activității mele .
Vă doresc succes tuturor pe mai departe!

Sărbătorile Pascale, să vă aducă pace și liniște sufletească tuturor!” – mesajul fostului președinte al USR Scorțoasa, Laurențiu Moldoveanu, către colegii de partid.

,,Este un moment dificil pentru USR Buzău în această conjunctură nefastă cu PLUS. Nu se putea merge mai departe. Suntem oameni simpli, dar cu demnitate și verticalitate.”

Reamintim că Moraru a primit în PLUS Buzău, toți fugarii din USR, precum Claudia Cîrstea. Ultima dată a fost primită tabăra rebelă care îl susținea pe Negoșanu. De aici apare susținerea lui Negoșanu de către prefectul Iordache .

Cazul Negoșanu

Exclus din partid după ce a promovat un candidat PSD

Într-o comună din judeţul Buzău, viceprimarul USR a fost exclus cu totul din partid pentru că a diststribuit pe Facebook o postare a deputatului Partidului Social Democrat, Romeo Lungu. În plus, viceprimarului i s-a reproşat şi că l-a felicitat pe preşedintele CJ Buzău, tot de la PSD, când acesta a obţinut o funcţie la nivel european.

Situaţie de „Poiana lui Iocan” în comuna Scorţoasa din judeţul Buzău, acolo unde viceprimarul în funcţie a căzut la mijloc în urma unor jocuri politice specifice nouă, românilor. Acesta a fost exclus din USR, partid care l-a propulsat în funcţia de viceprimar la Scorţoasa, în urma mai multor abateri, printre care şi faptul că i-a dat „like” pe facebook secretarului executiv al organizaţiei judeţene a PSD, deputatul Romeo Lungu.

Aceluiaşi viceprimar i s-a reproşat şi faptul că a participat la hramul bisericii din comună alături de primarul PMP din Scorşoasa, dar şi faptul că l-a felicitat pe preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, social democratul Petre Emanoil Neagu, pentru că a fost ales membru titular în cadrul Biroului Politic al Adunării Regiunii Europene şi în Comitetul European al Regiunilor.

Surse din interiorul USR Buzău au declarat pentru presa locală că USR Scorţoasa trebuia să susţină alegerea unui viceprimar de la PMP, în schimb cu angajarea unui paznic anume în Primărie. Doar că PSD a aflat de troc, a blocat numirea viceprimarului de la PMP şi l-a numit în funcţie pe candidatul USR, apropiat conducerii social-democrate.

Practic se duce o luptă pentru fotoliul de viceprimar între PSD şi PMP, iar USR pare pretextul ca celelalte două partide să se tot atace unul pe celălalt. Excluderea din partid a viceprimarului USR Sebastian Negoşanu şi înlocuirea sa tot cu un viceprimari USR nu schimbă raportul de forţe din primăria Scorţoasa, noteaza presa locală din Buzău.

USR Buzău a emis un comunicat:

Partidul Uniunea Salvați România rămâne fidel principiilor ce au stat la baza construcției politice din ultimii 4 ani. Onestitatea, loialitatea, buna-credință, dorința de a construi o societate mai bună sunt fundamentele noastre.
Apartenența la un partid este un act voluntar, care presupune aderarea la un set de valori și reguli.

În ultimele zile a fost propagată o știre falsă cu privire la excluderea domnului Sebastian Negoșanu, știre răspândită intens de media aservită unor structuri de partid.

Care este motivul real al excluderii?

Premise
• În data de 5 octombrie 2020, birourile reunite ale Alianței USR PLUS adoptă o rezoluție prin care „USR PLUS nu asigură majoritate primarilor PSD și nu constituie majorități de guvernare locală cu PSD”.

Fapte
• În structura Consiliului Local Scorțoasa sunt 5 membri PMP, 4 PSD, 1 ProRomania și un consilier USR.
Președintele filialei USR Buzău i-a adus la cunoștință domnului Sebastian Negoșanu decizia USR PLUS și i-a recomandat să constituie o alianță cu partidele de dreapta pentru a evita afilierea pentru funcții politice cu PSD.
Domnul Sebastian Negoșanu a negociat cu PSD primind sprijinul acestuia pentru funcția de viceprimar.

• Cu trei zile înainte de terminarea campaniei electorale pentru parlamentare, domnul Sebastian Negoșanu distribuie pe pagina personală de Facebook o postare a consilierului județean Romeo Lungu prin care îndemna electoratul să voteze PSD.
Rezultatul alegerilor la Scorțoasa a fost unul foarte slab pentru USR PLUS, implicarea dânsului fiind una extrem de slabă.

În tot acest timp, domnul Sebastian Negoșanu a divizat filiala locală Scorțoasa, dând vina pentru rezultat pe colegul, Laurențiu Moldoveanu, fără să comunice colegilor care sunt adevăratele motive. Deși i s-a pus în vedere după validarea ca viceprimar, să informeze Filiala Județeană despre proiectele pe care intenționează să le susțină în calitatea sa de viceprimar, domnul Negoșanu a refuzat sistematic acest lucru.

Presa locală aservită a propagat dezinformarea în speranța că PSD Scorțoasa va reuși să mențină controlul primăriei prin Sebastian Negoșanu.

Menționăm că în timpul campaniei de la alegerile locale, dânsul a avut sprijinul total al Filialei Județene.

Cât despre invocarea unei pretinse sancționări pentru că a fost prezent la Slujba Hramului Bisericii din localitate, acest lucru este complet fals. USR respectă convingerile religioase ale tuturor cetățenilor și pledează pentru armonie și bună înțelegere.

Funcțiile sunt efemere, principiile rămân!

Mai multe surse din PSD, au anunțat la acel moment că îl vor susține pe Sebastian Negoșanu, pentru a depune o contestație.

Sursă foto: opiniabuzau.ro

Între timp, viceprimarul comunei Scorțoasa are o avocată din București, o fostă membră a USR, care consiliază astfel de cazuri, împotriva partidului. Pe surse, fostul deputat Bădulescu ar fi încercat să-l ajute pe Negoșanu, însă a renunțat.

,,A negociat cu PSD prin intermediul secretarei!”

Pe de altă parte, Negoșanu este acuzat de foștii colegi că a negociat cu cei din PSD prin intermediul secretarei a Primăriei Scorțoasa, chiar înaintea alegerilor locale.

,,Noi am aflat târziu!”

Reprezentanții USR Buzău au aflat târziu situația. Negoșanu a fost sancționat statuar, dar presiunile și intervențiile au încetinit mult deciziile.

,,Nu se va mai rezolva ceva în cazul Negoșanu.”

Cel mai probabil, nu se va mai rezolva ceva în cazul Negoșanu, deoarece este în barca lui Moraru și a prefectului Iordache.

Cum ar spune un cunoscut ”interno-filozof”: ,,E multe rebuturi!”

La USR au venit rebuturile din partidele eșuate din Buzău, iar la PLUS au venit rebuturile din USR.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *