Cum să alegi o zgarda pentru câini? Ia în considerare acești factori atunci când alegi  zgarda pentru câinele tău.

Dimensiunea

Majoritatea zgardelor pentru câini vor specifica dimensiunea în cm. Folosiți o bandă de măsurare pentru a măsura gâtul câinelui pentru a te asigura că alegi zgarda de dimensiunea potrivită pentru câinele tău. Zgarda trebuie să se potrivească bine, dar să rămână suficient de slăbită încât să poți strecura un deget dedesubt.

Material

Zgardele pentru câini sunt disponibile într-o gamă largă de materiale. Cele din nylon sunt cel mai comun tip de zgardă pentru câini – sunt ieftine, ușor de curățat și rezistă bine împotriva uzurii. Zgardele din piele oferă câinelui tău un aspect elegant, dar nu sunt cele mai practice – sunt ideale pentru câinii cu o igienă meticuloasă și un stil de viață relaxat. Zgardele din cauciuc sau silicon ar putea fi cea mai bună opțiune pentru câinii cărora le place să înoate sau să trăiască în climat umed.

Închizătoare

Unele zgarde pentru câini sunt proiectate să alunece peste capul câinelui și să se strângă atunci când sunt întinse. Cu toate acestea, o cataramă din plastic sau metal este cea mai comună închizătoare folosită pentru a fixa o zgardă. Acest tip este cunoscut sub numele de zgardă cu cataramă. Zgardele cu eliberare rapidă sunt concepute pentru a preveni accidentele prin desfacerea când se aplică presiune.

Atașarea lesei

Cele mai multe zgarde pentru câini au un inel în D sau o buclă de metal care îți permite să-i atașezi o lesă. Hamurile oferă posibilitatea de a atașa o lesă la piept sau la partea superioară a spatelui. Atașarea unei lese de pieptul câinelui poate oferi un control mai mare la plimbări.

Gulerele plate și hamurile sunt excelente pentru a-ți ține câinele în lesă, dar oferă puțin ajutor la dresaj. Dacă prietenului tău patruped îi place să tragă de lesă, ia în considerare utilizarea unei zgarde de antrenament. Folosește întărirea pozitivă pentru a-ți învăța câinele să stăpânească mersul cu lesă.

Atunci când alegi o zgardă, ține cont că ideal este ca patrupedul tău să meargă alături de tine fără a trage, iar o zgarda plată sau standard ar trebui să fie suficientă. Restul zgardelor de pe piață sunt folosite pentru a controla comportamentele rele care ar trebui corectate cu o pregătire adecvată în timp. Nu uita să consulți întotdeauna un profesionist pentru a-ți învăța câinele să meargă frumos în lesă sau pentru a te învăța cum să utilizezi oricare dintre aceste dispozitive.

Cumpara de aici zgarzi pentru caini, de la producatori de renume.

  1. Guler plat: Gulerele plate sunt gulerul standard. Sunt de obicei din nailon, cauciuc sau piele și se așează pe gâtul câinelui. Un inel în D, sau o buclă de metal, este de obicei cusut în ele pentru a atașa etichete de identificare și o lesă de câine. Gulerele plate sunt ideale pentru câinii bine dresați care nu trag în timpul mersului. Dacă un câine trage de lesă în timp ce poartă un guler plat, zgarda va încorda gâtul câinelui și ar putea aluneca. Cu toate acestea, nu este o idee rea să păstrați un guler plat pe câinele dvs. în orice moment. Câinele dvs. poate purta un alt guler sau un ham pe lângă un guler plat.
  2. Ham: Un ham pentru câine se atașează în jurul corpului câinelui tău, mai degrabă decât a gâtului. Hamurile sunt purtate în jurul picioarelor din față ale câinelui și se conectează cu o clemă în partea de sus a spatelui câinelui. Hamurile sunt o alegere populară pentru rasele de câini de talie mică. Ele pun puțină presiune pe gâtul câinelui tău și sunt greu de scăpat din el.
  3. Zgarda Martingale: Cunoscut și ca guler cu alunecare limitată, gulerul Martingale este o încrucișare între un guler alunecat și un guler obișnuit. Martingalele vă permit să aveți un control mai mare asupra câinelui dvs. fără a-l sufoca. Sunt ideali pentru rasele de câini cu capete înguste, cum ar fi Ogarii sau Whippets, care au un risc mai mare de a aluneca dintr-un guler plat. Ele alunecă în jurul capului câinelui tău și sunt purtate sus pe gât, chiar sub osul maxilarului. Când câinele pune tensiune pe lesă, lesa se strânge într-o anumită măsură. Când câinele se relaxează, zgarda se slăbește din nou. O zgarda de martingale nu este un înlocuitor complet pentru zgarda plată și este mai bine să nu lăsați un câine nesupravegheat cu o zgarda de martingale în cazul în care se prinde de ceva.
  4. Zgarda antiderapantă: Cunoscută și sub denumirea de zgardă cu lanț de sufocare, este concepută pentru a se strânge în jurul gâtului câinelui  atunci când trage de lesă. Senzația este menită să avertizeze câinele să nu mai pună tensiune pe lesă. Deși este eficientă dacă sunt folosite corect, zgarda antiderapantă prezintă un pericol de sufocare și poate pune o presiune excesivă pe gâtul și pe traheea câinelui tău.
  5. Zgarda electrică: Cunoscută sub denumirea de „zgardă de șoc”, zgarda electrică este o zgarda de dresaj pentru câini care funcționează prin furnizarea unui impuls electric prin punctele de contact metalice din interiorul zgardei. Poate fi folosită pentru a împiedica un câine să părăsească o zonă specificată. Unele modele pot fi controlate de la distanță și sunt concepute pentru a atrage atenția unui câine prin impulsuri electrice, vibrații sau tonuri. Există o mulțime de dezbateri în legătură cu eficacitatea și siguranța zgardelor electronice și ar trebui folosite numai cu îndrumarea unui dresor profesionist de câini.
  6. O zgardă anti-lătrat este un tip specific de zgardă purtată de un câine cu tendința de a lătra excesiv. Este concepută pentru a întări negativ comportamentul de lătrat și, în timp, pentru a determina câinele să evite acel comportament. Folosirea acestui tip de zgardă a devenit controversată în ultimii ani și mulți oameni consideră utilizarea sa o formă de abuz asupra animalelor. 
cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *