Articol: media-tas.com

Pandemia a afectat multe lucruri! Ne-a afectat pe noi ca oameni, ne-a afectat locul de muncă sau situația financiară si a afectat până și festivalurile de muzică care era foarte indrăgite de cei mai tineri(și da, s-au pierdut foarte mulți bani și aici!).

​Anul ăsta este afectată însă până și Mișcarea Unionistă, mișcare care de activează deja de mulți ani în zona civică pentru a susține unirea României cu statul de peste Prut(și chiar mai mult de atât). Dată fiind situația sanitară în care țara, dar mai ales Bucureștiul, se află, anul acesta mișcarea unionistă nu o să organizeze un marș de comemorare, pe 27 martie, cum obișnuia, an de an, până la apariția COVID-19. 

​Dacă importantul marș nu se ține nici la Bucuresti și nici la Iași sau Alba-Iulia(alte două locații preferate ale unioniștilor), anul acesta importantul marș, care marchează Unirea de la 1918, se ține la Buzău!

E cunoscut faptul că, Buzăul a devenit în ultimii ani un important centru unionist. Tinerii din Buzău au dat dovadă în ultimii ani de mult simțământ patriotic, lucru care e de apreciat. De asemenea, la marcarea a 100 de ani de la Unire, în 2018, Primăria Buzău a fost prima primărie din România care a semnat o Declarație Simbolică de Unire cu Republic Moldova, în semn de solidaritate cu o serie de localități din Moldova care daduseră startul la o astfel de practică.

​Marșul de sâmbătă se anunță a fi unul important, dat fiind faptul că va fi singurul din țară! Este un eveniment care ne aduce multă bucurie căci Buzăul merită să fe gazdă a unor asemenea evenimente incărcate de energie umană patriotică. E drept să spunem că ne-am câștigat acest drept, de a fi oraș ales să găzduiască un asemenea eveniment, prin munca tinerilor noștri buzoieni, majoritatea studenți, care pun umărul la clădirea unei Românii Mari, o Românie pe care fiecare dintre noi ne-o dorim…unii asumat iar alții mai în secret. Ce e sigur este că tot românul are în suflet un fior când aude de Basarabia.

Marșul începe în Parcul Marghiloman la ora 12:30.

Sper să ne vedem în număr mare la această manifestație unică!

Articol: media-tas.com

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *