Presedintele PSD, Liviu Dragnea (S) si Gabriel Petrea (D), ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, sosesc la Congresul Tineretului Social Democrat (TSD), desfasurat la Romexpo din Bucuresti, duminica, 12 noiembrie 2017. Tinerii Social Democrati isi vor alege presedintele TSD pentru urmatorii doi ani, singurul candidat inscris pentru sefia Organizatiei de Tineret este Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Cariera lui Gabriel Petrea, urmărește fidel traseul politic al senatoarea Ecaterina Andronescu. Înainte de a ajunge viceprimar din partea USL, el a condus mai multe organizații neguvernamentale studențești și a ocupat mai multe funcții în cadrul Universității Politehnica din București și a Ministerului Educației, în perioada în care Andronescu a fost rector al Universității și ministru.

Fost ministru al Consultării publice și dialogului social, Gabriel Petrea, pupilul politic al senatoarei Ecaterina Andronescu, a fost liderul organizației de tineret a PSD, timp de aproximativ 7 ani.

„Salvatorul Buzăului” – Gabriel Petrea, s-a născut în jud. Vrancea, în „pepiniera” lui Oprișan.=

Copilul de suflet al Ecaterinei Andronescu

Gabriel Petrea este creația politică a senatoarei Ecaterina Andronescu, adoptată din mers și de Liviu Dragnea. Tot ei i se datorează și ascensiunea fulminantă a actualului șef de la tineret. Gabriel Petrea a fost președinte al Ligii Studenților de la Automatică, apoi a ajuns președinte al Uniunii Studenților din România.

Din această postură, Petrea gestiona campusul universitar din Regie, o sursă excelentă de voturi. Și pentru că era suficient de ascultător și determinat în privința sarcinilor care i se trasau, Andronescu a încercat să-și impună pupilul la șefia TSD încă din 2013 în fața fostului deputat-vedetă Mihai Sturzu, girat pe atunci de Victor Ponta și de fostul șef al organizației, Nicu Bănicioiu. Nu a reușit, dar nici nu a renunțat la această strategie, motiv pentru care senatoarea s-a zbătut ca să-l apropie pe Petrea de Dragnea.

Prima etapă a constat din numirea actualului deputat și ministru drept consilierul personal al secretarului de stat Mihnea Costoiu. Cu sprijinul acestuia, Petrea a fost numit director la Unitatea de Management al Proiectelor Finanțate din Fondurile Structurale din Ministerul Educației. Când era doar un biet inginer de sistem, angajat al Universității Politehnice din București, șeful TSD avea la îndemână jumătate de milion de lei. Iar la 30 de ani, Petrea făcea sute de mii de lei anual, pe firmă, aproape fără să cheltuiască un leu.

Gabriel Petrea si Ion Iliescu in 2010, sursa foto: Facebook 

Dator cu rate de 10.000 de lei lunar

La doar 27 de ani, Gabriel Petrea avea venituri de 251.000 de lei, adică aproape 60.000 de euro. La un calcul simplu, Petrea câștiga 5.000 de euro lunar. În ciuda unor economii făcute, un an mai târziu, șeful Consultării publice era deja plin de datorii. Cu trei credite, acesta avea de plătit o rată lunară de 10.000 de lei. Dator vândut, doar că Gabriel Petrea a acordat două împrumuturi în nume personal în același an, respectiv 500.000 de lei. Adică de două ori mai mult decât a câștigat în 2011 și de peste cinci ori mai mult decât și-ar fi permis după achitarea ratelor bancare pentru cele trei credite.

Fericit de realegere, alături de colegi, siguri că PSD e un partid de dreapta

Suspiciuni de corupție și cumetrii

În afară de modalitatea de desemnare la șefia celei mai mari organizații de tineret din țară, Gabriel Petrea mai are în comun cu șeful său de partid, Liviu Dragnea, și unele suspiciuni de corupție care planează asupra sa.

Ministrul s-ar fi aflat într-un conflict de interese cu bani europeni în 2012. Petrea a fost director general adjunct al Universității Politehnice București și, concomitent, acționar la o firmă parteneră a UPB într-un proiect pe bani europeni. Însă șeful de la TSD respinge categoric varianta că ar avea probleme cu justiția. Este și dificil de demonstrat cu acte că ministrul Consultării publice și dialogului social, Gabriel Petrea, nu are dreptate. Pe lângă Ecaterina Andronescu, șeful TSD se bucură de mulți ani de suportul și prietenia senatorului PSD Mihnea Costoiu. Ba mai mult, cei doi și-au cimentat relația la nunta lui Petrea. Acesta l-a pus naș de cununie pe Costoiu. Atât la nunta lui Gabriel Petrea, cât și la botezul copilului său au participat toți „greii“ din PSD. Pe lângă fabuloasele daruri primite, în valoare de 35.000 de euro, 320.000 de lei, 3.500 de dolari și 1.000 de lire sterline, liderul TSD ar fi „încasat“ și portofoliile de ministru direct de la Liviu Dragnea, spre disperarea altor șefi mai vechi în partid.

Soldat ascultător

Conform unor surse din PSD, Petrea se dădea drept un soldat de bază al lui Dragnea, mereu ascultător și pregătit să îi îndeplinească toate solicitările superiorului său pe linie de partid. Acesta a fost unul dintre primii pesediști care au propus mitingurile pentru susținerea lui Dragnea în războiul acestuia cu DNA. În urma mai multor astfel de reacții, șeful PSD a ajuns și el să vadă în Petrea „un fiu politic“, după modelul Ecaterinei Andronescu, motiv pentru care i-a și iertat acestuia unele stângăcii din anul 2017.

sursa foto: Facebook 

sursa foto: Facebook

Momentul înfrângerii lui Victor Ponta

Momentul infrangerii lui Victor Ponta de catre Klaus Iohannis, in turul doi al alegerilor prezidentiale din noiembrie 2014, este marcat de catre Gabriel Petrea printr-o postare pe contul personal de Facebook in care distribuie melodia trupei B.U.G Mafia – “Cand trandafirii mor”. 

Gabi Petrea, s-a întors la „tăticul” său – Victor Ponta, acesta și-a luat transferul la Pro România, după ce a votat moțiunea de cenzură.

Cei trei „salvatori” de la Buzău, traseiști și măzgăliți politic, promit cu mâna pe Biblie că vor aduce Politehnica la Buzău, un vis ce nu v-a deveni niciodată realitate.

Foto: gazetabuzoiana.ro

În urmă cu câteva zile, membrii Pro România Buzău, au organizat un call center, pentru a „cerși” telefonic voturile tinerilor.

În opinia mea, promisiunile elctorale sunt doar panseluțele de pe mormântul răposatului, fără semnificație. Întâi faptele și apoi vorbele!

Dacă facem o scurtă analiză, șansele lui Gabriel Petrea la Senat, sunt sub nivelul mării, iar Politehnica nu va fi adusă niciodată la Buzău.


RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “„SALVATORUL BUZĂULUI”: Fiu politic, milionar la nici 30 de ani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *