Podul ce face legătura dintre mun. Buzău și com. Vadu Pașii, a fost deschis astăzi la ora 12:00.

Neagu, Toma și Romașcanu au tăiat panglica, iar de îndată a fost deschis podul.

,,Podul ce leagă municipiul Buzău de comuna Vadu Pașii este de astăzi deschis circulației! După multe obstacole întâmpinate, discuții și avize, schimbări de soluții tehnice, dar și calamități ce au întârziat finalizarea acestui obiectiv, începând de astăzi putem circula pe noul pod. Acest proiect a fost o prioritate pentru mine, fiind un pod foarte important pentru cetățenii din zona și nu numai. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea lui, dar mai ales cetățenilor pentru răbdare și înțelegere”, a scris președintele CJ Buzău, Petre Emanoi Neagu, pe pagina sa de facebook.

În timpul proiectului, Consiliul Județean a alocat sume suplimentare de bani pentru diferite ajustări ale bugetului.

Podul este închis din anul 2005, iar mâine va fi prima dată, după mai bine de 16 ani, când se va putea traversa din nou râul Buzău prin zona respectivă.

În 4 noiembrie 2014, prim ministrul României, de la aceea vreme, Victor Ponta, a făcut băi de mulțime și promitea finalizarea proiectului.

,,Domnul Preşedinte al CJ Buzău(Cristi Bîgiu) are deja banii alocaţi de la guvern şi acum trebuie doar să ne apucăm de construcţie. Vă spun eu că o să facem treabă bună” a declarat Victor Ponta. 

Se mai anunța că lucrările de reabilitare ale podului avariat la inundaţiile din anul 2005 vor costa 46.304.669 lei cu un termen de finalizare în 30 de luni.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *