In jurul orei 20.00, prin 112 a fost anuntata prezenta unui urs in satul Varteju, comuna Lopatari. Populatia a fost informata prin sistemul RO alert. In zona, se deplaseaza un echipaj de la IJJ Buzau.

In jurul orei 20.30, un alt apel la 112 anunta prezenta unui urs in localitatea Odaile. Si aici oamenii au fost informati prin mesajul RO alert cu privire la prezenta animalului salbatic in preajma zonei locuinte.

„În legatura cu prezența urșilor la Odăile, fac precizarea că întrucât Primăria Odăile nu a încheiat contract cu gestionarul fondului de vânătoare, în speță cu AJVPS, este imposibilă acțiunea de împușcare a ursului. Singura acțiune la care se poate recurge, din punct de vedere legal, este alungarea animalului.
De asemenea, mentionez că, în acest an, Instituția Prefectului Județul Buzău a transmis de două ori adrese către primării, prin care, pe de-o parte s–a atras atenția asupra pericolului creat de urșii din zona, pe de altă parte, s-a punctat necesitatea ca UAT-urile să incheie contracte cu gestionarii fondurilor de vânătoare. Fără aceste contracte nu se poate acționa prin împuscare, pe OUG 81″, a transmis prefectul județului Buzău, Daniel Marian Ticlea.

Prefectul a mai menționat că suma contractelor pe care primăriile le încheie cu gestionarul fondului de vânătoare este ulterior decontată de către Ministerul Mediului. De pildă, Primaria Siriu a primit deja de la Ministerul Mediului contravaloarea pe 2 luni a contractelor încheiate cu gestionarul fondului de vânătoare.

În acest moment acțiunea de la Lopătari este în dinamică, autoritățile căutând ursul.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *