În câțiva ani, românii ar putea să se bucure de un soi de tomate gigant sau cel puțin așa susțin cercetătorii de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. Aceștia au cultivat, în premieră, anul acesta, o roșie care poate atinge o greutate de peste un kilogram, conform puterea.ro.

Este vorba despre o specie dintr-o populație veche, din zona de sud a României, aflată în proces de cercetare la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Legumicolă Buzău (SDCL) o au în lucru în Laboratorul de Ameliorare.

”Avem în colecția noastră și tomate cu fructe foarte mari, care au reușit să ne impresioneze cu fructele lor ce depășesc adesea un kilogram. Un singur fruct ar fi de ajuns pentru o salată care să fie consumată de o familie de patru persoane. Fructele mari nu impresionează doar prin greutatea lor, ci și prin gustul lor deosebit. Fructele sunt cărnoase, cu un conținut ridicat de zaharuri și substanță uscată. Se remarcă totodată și prin faptul că au puține semințe și se pot decoji foarte ușor. Dezavantajul acestor fructe este că sunt perisabile, de aceea nu se întâlnesc la scară largă”, a declarat Elena Barcanu, cercetător la SDCL Buzău.

Primele tomate gigant, cultivate în seră, au fost culese recent. Spre surpriza tuturor, au cântărit peste 1 kg, potrivit Șansa News.

Fructul este foarte gustos, dar are și un dezavantaj: ar trebui consumat foarte repede de la momentul recoltării, recunoaște Barcanu.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *