Virgil Popescu susține că Romgaz va începe investițiile la zăcământul de la Caragele din județul Buzău, de unde vor veni primele gaze, cel mai probabil, în 2023.

“De asemenea, avem zăcămintele onshore, în interiorul țării, în special zăcământul de la Caragele, din zona Buzăului, dar zăcământul adânc de la Caragele, unde Romgaz începe investițiile și începe să sondeze din nou acum. Și acolo avem un zăcământ bogat și unde probabil, în 2023, vorbim de primele gaze din acest zăcământ. Avem clar ce vrem să facem în zona gazului, care este o zonă foarte sensibilă foarte legată de jocurile geopolitice regionale și unde ne concentrăm pentru a putea să nu mai avem valuri în perioada următoare”, a declarat Ministrul Energiei marți seară, la B1 TV.

Grindeanu în vizită la Cragele, jud. Buzău/12 mai 2017

De asemenea, România va avea iarna viitoare un surplus de un miliard de metri cubi de gaze naturale, din perimetrul unde face exploatarea Black Sea Oil & Gas. “România dacă ar fi avut gazele din Marea Neagră… eram complet independenți, eram chiar un furnizor de gaze naturale, un furnizor regional de stabilitate energetică. În schimb, România mai are un perimetru și acesta este aproape gata, acel perimetru unde face exploatarea Black Sea Oil & Gas. Am avut discuții cu ei și în cursul acestei primăveri va ieși primul gaz din Marea Neagră, deci România va mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi care va veni din Marea Neagră. Asta va reduce și mai mult dependența României de gazul rusesc”, a adăugat el.

Zăcământul de la Caragele este estimat la aproximativ 30 de miliarde de metri cubi, iar cel din perimetrul Neptun Deep, la 42-84 miliarde de metri cubi. Rezervele estimate în perimetrul Midia se cifrează la aproximativ 20-30 miliarde de metri cubi.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *