Elevii vor deprinde competențe de educație financiară și educație juridică, grație unui proiect de lege inițiat de mai mulți deputați PSD, printre care și buzoianul Romeo Lungu.

Ideea de bază a legii, care a fost deja promulgată de președinte, este aceea de a-i învăța pe elevi cum să-și gestioneze propriul buget, cum să economisească, cum funcționează creditele, diferența dintre cardul de credit și cardul de debit, ce sunt IFN-urile și în ce constau investițiile la bursă.

„Societatea este într-o continuă schimbare, iar noi trebuie să ținem pasul cu ea. Drept urmare, era absolut necesar ca printre competențele cheie din învățământ să se numere și cele din domeniul financiar și juridic. Școala trebuie să îi pregătească pe elevi și să facă față provocărilor din societate. După aceste cursuri tinerii vor ști cum să-și gestioneze bugetul, cum să economisească, cum funcționează împrumuturile și cum să semneze un contract de muncă în condiții avantajoase pentru ei”, a declarat deputatul Romeo Daniel Lungu.

Educația financiară și cea juridică urmează să fie puse în aplicare după ce specialiștii din educație, profesorii și elevii vor identifica cea mai bună formă în care acestea vor fi integrate în activitatea de predare-învățare.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *