După ce am încercat să pun în contrast modul în care este promovat turismul în județul nostru față în față cu realitatea, revin acum cu o hartă superbă, realizată în anul 1938 la inițiativa Oficiului Național de Turism.

Nu voi spune multe cuvinte, decât că exemplarul în format electronic pe care-l posed, este o reeditare din anii 1990 a hârții originale, tipărit în condiții modeste, dar totuși nu știrbește cu nimic frumusețea acesteia. Stilul în care a fost desenată amintește de miniaturile în tentă naivă din perioada medievală, iar dacă o să priviți cu atenție o să observați o amestecare între realitate și imaginarul colectiv privind aspectul și tradițiile țării noastre. Minoritățile naționale sunt prezente și ele în această hartă, cu tot cu clădirile lor reprezentative, cu portul popular și ocupațiile specifice, dar nici umorul nu lipsește, precum în colțul în care ne este prezentat SV Olteniei, cu ciobanul Petrache Lupu împărtășind întâlnirea sa cu Moșul (Dumnezeu).

EMAG

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *