Generalul Vlad Gheorghiță, locțiitor al șefului Statului Major al Apărării din București, a făcut o declarație fermă referitoare la abordarea României în fața amenințării dronelor rusești, anunțând că forțele armate române sunt pregătite să intervină pentru a proteja teritoriul țării. Aproximativ 600 de militari au fost trimiși în regiunea Deltei Dunării, iar sisteme radar au fost instalate pentru a detecționa și neutraliza eventualele drone intruzive.

Generalul Gheorghiță a subliniat că nivelul de amenințare va determina acțiunile pe care România le va întreprinde în acest sens.

“Va depinde de nivelul de amenințare, suntem pregătiți să folosim toată puterea noastră militară pentru a apăra teritoriul României. Am dislocat mai multe radare și am luat măsuri suplimentare, am discutat despre asta cu aliații noștri din NATO pentru a găsi o soluție pentru a combate agresiunea rusă”, a declarat generalul Gheorghiță.

Aceste măsuri au fost luate în contextul în care în ultimele zile au fost descoperite fragmente din ceea ce se presupune că ar fi drone rusești în apropierea graniței României cu Ucraina. Aceste fragmente au fost găsite în zona localităților Nufărul și Victoria din județul Tulcea și au fost răspândite pe o suprafață semnificativă. Au existat trei astfel de descoperiri în ultimele zile.

Alerta a fost declanșată inițial în județele Tulcea și Galați, după ce între 12 și 13 septembrie au fost observate drone care se îndreptau spre porturile ucrainene. Incursiunile dronelor rusești în apropierea graniței au generat preocupări și au determinat România să întreprindă măsuri concrete pentru a-și proteja teritoriul național.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *