Echipa națională de tineret a României s-a calificat, marți seară, la Campionatul European de anul viitor, programat în Ungaria și Slovenia.

Meciul s-a terminat cu scorul 1-1, cu Danemerca, iar tricolorii și-au asigurat biletele pentru turneul final de pe poziția a doua în Grupa a 8-a a preliminariilor.

Selecționerul a început meciul într-un sistem 4-3-3, cu Ianis Hagi căpitan, iar „tricolorii mici” au dominat prima repriză, însă nu au marcat.

Pauza a venit cu 0-0 pe tabelă, dar vestea bună a venit din Bosnia și Herțegovina, unde Belgia a fost învinsă, iar România avea și optiunea egalului.

Imediat după pauză, golul a fost marcat de Laursen, în minutul 50, dintr-un penalty care n-a fost la o intervenție în afara careului a lui Pașcanu.

Peste 8 minute, arbitrul georgian a dat în compensație un cartonaș roșu pentru Hausner, la un fault la care putea nici galben să nu acorde.

Egalarea a venit în minutul 72, când Costache a finalizat din câțiva metri la o centrare a lui Moruțan, venită după un șut în bară al lui Olaru.

România U21 merge pentru a doua oară consecutiv la EURO, după ce anul trecut a atins semifinalele la turneul final din Italia și San Marino.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *