„Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”, cred că este unul dintre cele mai reprezentative citate pentru mine. Dacă vrei să primești, oferă tu primul. Nu te aștepta să-ți vină totul de-a gata și stai pregătit pentru că înainte de pace mereu a fost război.

Câteva cuvinte despre tine, despre evoluţia de la stadiul de elev până la cea actuală, cu suişuri, coborâşuri şi satisfacţia reuşitei?

Pentru a deveni ceea ce sunt acum, a trebuit să mă lovesc de multe ziduri și am trecut prin multe stări. Dacă mă întrebai acum aproximativ 10 ani, când eram elev la Liceul Sportiv, ce vreau să fac cu viața mea, mai mult că sigur spuneam că vreau să cânt muzica hip-hop, fiindcă asta făceam la momentul respectiv. Atunci universul meu se învârtea în jurul muzicii și credeam că asta reprezintă totul, dar m-am înșelat. Cu timpul am descoperit alte uși și am încercat să pătrund oriunde mi-a fost permis, fiindcă am considerat că un om are nevoie de multe experiențe pentru a se dezvolta și uneori nu ți ajunge o viață să le faci pe toate. Astăzi sunt militar, veteran în teatrele de operații, jurnalist, explorator, voluntar și fost cântăreț. Probabil că mâine nu voi mai fi același, dar din toate experiențele am învățat câte ceva.Voi spune că am reușit, de fiecare dată când voi pune capul pe pernă și mă voi culca liniștit, convins că în ziua respectivă am făcut ceva constructiv și de folos mediului înconjurător.

Cum ai descrie motivaţia, în câteva cuvinte, în cazul tău?

Eu întotdeauna mi-am fixat un țel, iar motivația a venit pe parcurs, împins de dorința de a ajunge la linia de finish. Pot să zic că m-am încurajat singur, fiind convins că trebuie să duc totul până la capăt, fără așteptări prea mari, dar cu flacăra reușitei aprinsă în suflet la intensitate maximă. Cineva trebuia să facă și lucrul respectiv.Am vorbit cu mine tot timpul și am încercat să mă înțeleg, să mă ajut singur și după cum spune un vers dintr-o piesă de-a mea, „Mai mereu, alături de mine am fost doar eu.”

În ascensiunea ta, a fost suficientă educaţia primită pe băncile şcolii (indiferent că vorbim de şcoală primară sau facultate) sau diferenţa a făcut-o dorinţa personală constantă de a te perfecţiona pentru a reuşi?

Sincer, consider că în cele mai multe cazuri, școala cel puțin până la nivelul de liceu, nu te ajută foarte mult. Înveți să scrii, să citești, ceva matematică, puțină limbă străină și cam atât. Datorită programei învechite, practic îți prăjesc creierii cu toate nenorocirile, degeaba. Dacă vrei să faci ceva și ți dorești asta cu adevărat, tu decizi încotro vrei să te îndrepți și ce ești dispus să faci, nu niște oameni care te forțează uneori. În cazul meu, am avut noroc de niște părinți „open mind” și m-au lăsat în filmul meu să-mi aleg țelul în viață. Diferența reală a făcut-o un univers deschis, iar de aici am ales eu ce am considerat că mă atrage și mi se potrivește. Când faci un lucru cu plăcere, zilnic crește dorința de a te perfecționa și a deveni mai bun.

Care este persoana care te-a influenţat în ascensiunea ta şi cum a făcut-o?

Nu m- a influențat o singură persoană în viața mea ci mai multe, sau cred că toți oamenii m-au influențat într-un fel. Am cules de la fiecare câte ceva bun, căci toți avem măcar un gram acolo.
Am functionat mereu pe puterea exemplului și dacă am observat o greșeală făcută de cineva, am încercat să nu o repet și dacă se poate să o indrept.
Practic am învățat și din greșeli.

Care a fost momentul în care ai realizat că eşti pe drumul tău, pe drumul cel bun?

Nici acum nu sunt convins că sunt pe drumul meu, dar pe un drum bun știu că merg.
Consider că din moment ce în urma mea rămân chestii faine și ajut pe cineva, am luat-o pe unde trebuie .Până la urmă, cred că toți avem un rost în viață și o cale, mai devreme sau mai târziu.
Lumea e plină de poteci și de drumuri…

Cât de mult contează să ai un plan, realizat din timp pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti?

Nu prea cred în planuri pentru că totul este imprevizibil și s-ar putea să cazi înainte de termen, dezamăgit.Cel mai bine e să-ți fixezi un mic țel și să ai grijă cu ce picior pornești, restul vine de la sine.Dacă ești făcut pentru acel lucru, vei ajunge în vârf, bineînțeles cu multă muncă.

Care ar fi sfaturile pe care le-ai da noii generaţii?

Cred că cel mai important sfat pentru noua generație este să se implice.Toți vor să culeagă rodul, fără să planteze ceva, se vrea totul de-a gata mereu.
Ne-am scufundat într-o lume virtuală și mulți și au luat filme proaste, au uitat să mai trăiască propria viață, aia adevărată.

Ce aşteptări profesionale ai de la tine în următoarea perioadă?

Probabil se vor mai produce unele schimbări în cariera mea militară și eventual o nouă misiune externă. Cât despre partea cu jurnalismul și cu exploratul, sunt sigur că zilnic voi învăța chestii și voi urca câte o treaptă fiindcă simt ce fac și o fac din plăcere.

Cariera influenţează viaţa de familie?

Bineînțeles că influențează. Nu te așteaptă nimeni acasă la infinit, dacă tu ești plecat mereu. Să fim realiști, copiii au nevoie de un părinte, soția de un bărbat, etc.

Care este visul tău?

Visul meu este să schimb lumea. Vreau o lume mai bună, fiindcă e strigător la cer ce se întâmplă în ziua de azi. S-a transformat Pamantul Intr-un teren de război și toți fug numai după bani. Am uitat să mai trăim.

Cum te-ai descrie în trei cuvinte?

Loial, ambițios, curajos.

Sursă: tanarinbuzau.ro

În anul 2011, s-a făcut cunoscut după ce a scos o melodie hip-hop alături de prietenii săi. ,,Imnul Buzăului.”

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *