Sâmbătă, 29 iulie 2023, a fost o zi cu totul specială pentru un preot și un tânăr tată, într-o revedere emoționantă ce a avut loc după 31 de ani. În anul 1992, Cosmin-Florin a fost botezat de același preot în biserica Sfântul Apostol Andrei – pr. Iulian Negoiță. Astăzi, tânărul și-a adus propriul fiu, Luca, pentru a-l boteza la aceeași biserică, marcând astfel o continuitate unică în viața lor.

Preotul care a oficiat botezul în 1992 și care a botezat acum și al doilea membru al familiei a vorbit despre momentul special: „Nu am fost niciodată indiferent la cel pe care-l am în față. Sensul rugăciunii mele este el și din tot sufletul mă rog și-i doresc tot ceea ce este mai bun. Sentimentul acesta este mai puternic atunci când, deasupra cristelniței, țin în brațe un prunc. Îmi doresc să-l văd mare și sănătos, așa cum doresc propriilor copiii. Spiritual și el este un copil al meu, pentru că l-am creștinat.”

Momentul a fost cu atât mai special cu cât tânărul Cosmin-Florin a surprins preotul arătându-i o poză veche din 1992, în care acesta îl boteza pe pruncul Cosmin-Florin. Amândoi au păstrat cu drag această amintire și au urmat tradiția bisericii Sfântul Apostol Andrei.

În 1992, biserica era doar un paraclis modest, iar astăzi este o biserică cu o tradiție binecunoscută, grație oamenilor cu suflet mare care au contribuit la dezvoltarea și menținerea sa. Preotul a remarcat progresul și schimbările majore care au avut loc în acești ani: „Evident, eu la fel de tânăr acum ca și atunci, ceea ce nu e puțin lucru, iar copilul botezat de mine astăzi este tată. A ținut timpul și cu mine și cu dânsul, e clar! Fac dovada cu poza!”

Această revedere a adus împreună generații și a arătat cât de profund pot fi legate viața și tradițiile în comunitățile noastre.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *