În condiţiile în care profesorii urmează să intre în grevă generală începând de luni, liderul PSD, Marcel Ciolacu – în curând viitor premier al României – s-a declarat „dispus” să discute cu liderii de sindicat din învăţământ pentru a opri greva, conform epochtimes-romania.com.

„Sunt dispus să discut, în orice moment, pe parcursul acestui weekend, cu liderii de sindicat din învăţământ şi să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală. Am vorbit şi cu premierul Ciucă şi am garanţia că are o disponiblitate similară la dialog.

Sper că liderii sindicali înţeleg că această grevă produce haos nu numai în activitatea şcolii, ci şi în vieţile a milioane de familii. Credinţa mea sinceră este că putem fi toţi capabili să punem pe primul plan responsabilitatea şi luciditatea.

Există cu siguranţă soluţii la care putem ajunge cu calm şi raţiune, în timp ce copiii îşi văd liniştiţi de şcoală. Cred că asta aşteaptă românii şi de la liderii politici, şi de la cei sindicali”, a transmis, pe Facebook, Ciolacu.

Aşa cum era de aşteptat, reacţiile românilor nu s-au lăsat aşteptate. Pe lângă postări laudative, au fost şi destui care i-au reamintit lui Ciolacu faptul că haosul din învăţământ se datorează în mare măsură politicului iar alţii efectiv l-au ironizat cras.

„La un mic şi o bere de Buzău. Plus un covrig de la gară!”, scrie George.

„Profesorii sunt obligaţi să recurgă la metoda asta pentru că voi aţi creat haos în sistemul de educaţie. Pentru că Reforma Educaţiei nu e altceva decât o ruşine. Aţi implementat mecanisme care protejează plagiatorii, pun învăţământul sub controlul complet al ministrului şi al inspectoratelor, iar despre elevi şi profesori se vorbeşte puţin spre deloc. Nu aveţi nici măsuri pentru învăţământ remedial, nici pentru excelenţă”, adaugă Radu.

„Bine că au mărit salariile primarilor şi pensiile speciale, la tot personalul din învăţământ nu sunt bani, bine că ţinem pensionari cu pensii şi salarii la învăţământ”, punctează Vasy.

Liderii de sindicat şi profesorii asta fac de 30 de ani: înţeleg. Şi nu a fost bine. Am greşit cu această atitudine, iar cei de la conducere au considerat că îşi pot bate joc de noi la nesfârşit. Ne-a ajuns! A sosit momentul ca şi politicienii să ne înţeleagă. Sau să îşi asume consecinţele. Pentru că tot ceea ce se va întâmpla rău în urma acestei greve este DOAR din vina lor”, a adăugat Geanina.

„Respekt dle presedinte nu lasa-ti anvatamantu de isbeliste”, a scris Radu.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *