Referendumul privind alipirea comunei Ţinteşti la municipiul Buzău a fost invalidat. Prezența extrem de slabă la urne înregistrată pe raza municipiului a provocat eșuarea dorinței primarului Toma de a face „BUZĂUL MARE”.

La închiderea secțiilor de votare, la urne se prezentaseră 11.514 buzoieni (10,68%) dintr-un total de 107.756 înscriși pe listele electorale, iar pe raza comunei Țintești, au votat 1.548 de locuitori (40,03%) dintr-un total de 3.597 de înscriși pe listele electorale.

„Respect decizia dumneavoastră de a nu uni municipiul Buzău cu comuna Țintești! Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o șansă mult mai mare unui Buzău de top, în România. Începând de mâine, împreună cu echipa mea, vom munci, ca și până acum, să vă îmbunătățim viața de zi cu zi și să identificăm și să derulăm cât mai multe proiecte ce pot schimba în bine viitorul orașului nostru. Ca primar, nu cred că este suficient să fiu doar un bun gospodar, ci să am inspirația, viziunea și energia pentru a asigura un viitor cât mai bun Buzăului. Mulțumesc din tot sufletul buzoienilor ce și-au sacrificat timpul lor pentru a veni la vot, crezând, ca și mine, în acest proiect! Dar, în continuare, țin să vă asigur că voi rămâne același primar al tuturor buzoienilor, motivat să schimb lucrurile în bine. Doamne ajută-ne!”, a transmis Constantin Toma, pe pagina personală de Facebook.

CÂT A COSTAT REFERENDUMUL

Potrivit TVBuzău, suma necesară organizării referendumului a fost de 1.200.000 lei, reprezentând bani pentru indemnizații, protocol și materiale. Din această sumă, 800.000 de lei au fost folosiți pentru cheltuieli de personal, iar 400.000 de lei pentru materiale și servicii. Pe raza municipiului au fost deschise 80 de secții de votare, iar în Țintești locuitorii au putut vota la 2 secții.

SCANDAL la referendumul pentru alipirea comunei Ţinteşti la Buzău – Un partid a făcut reclamație la poliție

Conform Poliţiei Buzău, plângerea se referă la faptul că mai mulţi cetăţeni ar fi aduşi la vot cu autoturismele, totul întâmplându-se într-o zonă mărginaşă a oraşului.

Pe adresa redacției au fost trimise mai multe sesizări și imagini, în care au fost semnalate cazuri de turism electoral. Printre protagoniși se află o angajată a Primăriei Buzău și un consilier local PSD din comuna Țintești. Chiar dacă reprezentații de partid au încercat să adune oamenii la votare, efortul a fost în zadar, iar ziua s-a terminat și cu scandaluri, iscate de mai mulți cetățeni de etnie romă, din zona Simileasca.

Pentru mai multe detalii, CLICK pe linkurile de mai sus!!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By SDS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *