Razie în Buzău pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgență

ACŢIUNE CU EFECTIVE MĂRITE PE RAZA MUNICIPIILOR BUZĂU ȘI RÂMNICU SĂRAT

Forțele de ordine din județul Buzău au monitorizat respectarea reglementărilor legale instituite pentru perioada stării de urgență și au adresat recomandări de conformare locuitorilor celor două municipii.

În seara de 26 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, însoțiți jandarmi şi poliţişti locali, cu sprijinul forțelor apărării naționale au organizat şi executat o razie pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgență.

În cadrul acțiunii au fost constituite în dispozitive de scotocire și puncte de blocare, pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanțele militare adoptate în scopul de a limita răspândirea virusului COVID-19, dar și pentru combaterea criminalității sub toate formele ei.

Oamenii legii au controlat peste 200 de persoane aflate în izolare la domiciliu și au fost verificate aproximativ 400 de persoane cu privire la respectarea interdicției de deplasare, în conformitate cu prevederile Ordonanței militare nr. 3 din 2020.

Totodată au fost oprite în trafic pentru control peste 200 de autovehicule.

Polițiștii au depistat cinci persoane în situația cărora se impunea carantinarea. Au fost informate autoritățile competente pentru întreprinderea demersurilor procedurale necesare în vederea instituirii carantinei.  

Urmare neregulilor constatate, foțele de ordine au aplicat în intervalul de referință 38 de sancțiuni contravenționale, dintre care 31 pentru nerespectarea prevedeilor Ordonanței militare nr. 3 din 2020 și 7 pentru abateri în trafic așa cum sunt prevăzute de OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea sancțiunilor a fost de 42600 lei.

Pe toată perioada acțiunii polițiștii au adresat recomandări pentru respectarea prevederilor ordonanțelor militare, fără a fi înregistrate evenimente negative pe raza celor două municipii.

Au fost angrenaţi în activităţile desfăşurate aproximativ 100 de poliţişti și polițiști locali, jandarmi și efective ale armatei.

REAMINTIM:

În conformitate prevederilor Ordonanței militare nr. 2, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *