📢 Luni, 29 noiembrie, ora 11:00, la sediul Muzeului Județean Buzău, va fi deschisă expoziția „Războiul din Afganistan văzut prin obiectivul foto al militarilor români 2001-2021”

Veți avea prilejul să admirați o serie de fotografii inedite care ilustrează participarea contingentelor militare românești în misiuni internaționale desfășurate în Afganistan. Sunt redate, astfel, aspecte edificatoare privind experiențe personale și de grup, momente de conflict, de relaxare, fotografii aeriene, de la sol, sau imagini cu autohtoni, impresionând imaginile cu cei mai inocenți dintre aceștia, copiii, victime ale războiului.

Expoziția, organizată în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie „Getica” și Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău, creează un arc peste timp, aducând în atenția publicului, în primul rând, contribuția umană a României la efortul de război. Sunt prezentate în oglindă diverse aspecte ale acțiunilor militare din Marele Război și ale Războiului din Afganistan, în condiții diferite de tehnică militară, ordin geopolitic, de relief și de climă.

Proiectul expozițional este integrat în expoziția „Armata română în Războiul cel Mare 1916-1918”, realizată în colaborare cu Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”.

❗️Intrarea este liberă, în ziua evenimentului, însă accesul este permis cu respectarea normelor actuale.

Vă așteptăm la muzeu! 

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *