Anul 2021 vine cu o serie de modificări ale Programului Rabla Clasic, a anunțat ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Cea mai importantă modificare se referă la renunțarea la obligativitatea ca persoanele care vor accesa programul, să aibă o mașină veche de casat.

„Acest lucru se întâmplă și în trecut, dar prin efortul dealerilor auto care făceau rost de mașini vechi pe care le casau în numele cumpărătorilor. Această posibilitate de accesare a programului Rabla a funcționat o mică perioadă de timp, deoarece ulterior a fost impusă obligația ca persoanele juridice sa fie proprietarii mașinilor date la casat”, a precizat Tánczos Barna.

Dacă veți dori să achizitionați o mașină prin noul program rabla și nu detineți o mașină veche, puteți găsi chiar dumneavoasrtă pe cineva care să va cedeze prima de casare. Și dealerul auto poată să ofere această posibilitate.

„Astfel, sperăm ca se va renunța la declarația pe propria răspundere autentificată la notar. Aceasta va fi înlocuită cu o simplă mențiune inclusă în nota de înscriere ce va trebui semnată doar de beneficiar, fără a fi nevoie de autentificarea notarială”, a mai anunțat ministrul Mediului.

O altă modificare care ar putea fi implementată este eliminarea certificatului de atestare fiscală necesar pentru persoanele juridice, atunci când mașina uzată nu este înregistrată la sediul social al acestuia.

Sursa – Agerpres

Sursa foto – Gadget.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *