Purtarea măștilor a devenit obligatorie și la Buzău. În cazul în care nu aveţi, puteți folosi alte materiale de protecţie.

Începând de azi, 6 aprilie 2020, purtarea măștii de protecție în spaţiul public a devenit obligatorie. Acolo unde nu se poate, pot fi folosite alte materiale de protecţie.

Hotărârea Comitetului local pentru Situații de Urgență al Municipiului Buzău, nr 6/06.04.2020
Art. 1. în toate mijloacele de transport în comun (autobuze, microbuze şi taxiuri) şi în toate locurile publice (spaţii comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, instituţii publice, şantiere în lucru, etc) purtarea mijloacelor de protecţie a gurii si nasului este obligatorie.

Astfel, în toate mijloacele de transport în comun şi în toate locurile publice (spaţii comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, instituţii publice, şantiere în lucru, etc) purtarea mijloacelor de protecţie a gurii și nasului este obligatorie.

Reamintim că au mai fost luate măsuri asemănătoare în judeţele Iaşi, Vaslui, Galaţi, Maramureş şi Suceava.

,,Sunt foarte mulți amărîți care nu își pot permite să cumpere o mască de unică folosință.

,,Sunt foarte mulți amărîți care nu își pot permite să cumpere o mască de unică folosință. Prețurile la ele au explodat. O mască chirurgicală după câteva ore, trebuie înlocuită, dar din cauza lipsei banilor, mulți o să le poarte până se va face „maternitate de coronavirus” în aceste măști. Până devin la propriu negre. Mai discutăm. Cum am primit în cutie poștală tot felul de pliante pe care nu le citea nimeni (eu recunosc că direct la tomberon le aruncam și goleam cutia poștală) așa ar trebui să dați fiecărui familii buzoiane câte 5 măști REUTILIZABILE. După ce ați trimis măștile tuturor, atunci puteați băga această obligație.
Strict o părere.
Eu de bine de rău, am reușit să cumpăr 20 de bucăți, la 5 lei. Care în teorie în 5-6 zile ar trebui să fie „consumate”. ” – a scris pe facebook Gabriel A. .

Primăria Baia Mare distribuie locuitorilor 50.000 de pachete cu mănuşi, măşti şi gel dezinfectant prin Poşta Română

Primăria Baia Mare începe distribuirea, prin Poşta Română, a 50.000 de „pachete de necesitate” pentru locuitorii oraşului. Acestea cuprind mănuşi, măşti, spirt medicinal şi gel dezinfectant pentru mâini.

,,Primăria Baia Mare a distribuit gratuit cetățenilor orașului Baia Mare, măști, mănuși, spirt și dezinfectant! Felicitări! 👏👏👏
Având în vedere noile măsuri impuse de Primăria Buzău, oare ne așteptăm și noi, locuitori ai Buzăului la asemenea surprize? 😊
– a scris pe facebook un buzoian.

Oameni cu pensii de nimic, nu își permit sa dea chiar 15 lei pe o mască!

,,Sunt indicnat de faptul că, suni la farmacie sa întrebi dacă au adus, spun ca nu au, dar după ce a apărut știrea ca trebuie purtate obligatoriu la Buzău, se înghesuie sa facă reclamă că au măști…Ca măsură este ok, dar trebuia sa plafoneze prețurile, mai ales ca avem deja mulți șomeri, oameni cu pensii de nimic, nu își permit sa dea chiar 15 lei pe o mască!”- a scris pe facebook Andrei C. . 

Rămâne de văzut dacă C-tin Toma va luat decizia de distribuire a unor ,,pachete de necesitate” pentru buzoieni.

Șerban și măștile medicinale

Foto: buzoienii.ro

De menționat că în urmă cu două săptămâni, bișnițatrul Șerban, a adus 2 milioane de măști medicinale. Acesta a anunțat în presa locală pentru ași spori vânzările. Comercializarea măștilor este o metodă bună de a face bani, prin care bișnițarii profită de Coronavirus.

„Aduc o cantitate mare, suficientă câteva săptămâni pentru județul Buzău. Vor avea cel mai mic de pe piață, aproape la preț de producător. Adaosul comercial va fi foarte mic”, a anunțat Șerban Nicolae pentru buzoienii.ro .

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *