A început semnalizarea teritoriului Geoparcului Ținutul Buzăului cu montarea indicatoarelor turistice și a panourilor informative.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a anunțat că a început semnalizarea ariei protejate „Geoparcul Ținutul Buzăului”. Primul pas, montarea indicatoarelor turistice și a panourilor informative în zonele de interes turistic.

Dosarul cu celor 18 comune care constituie Ţinutul a fost trimis, anul trecut, la Paris, de Asociaţia Ţinutului Buzăului, pentru a fi evaluat de specialiştii Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO).

Consiliul Judeţean Buzău acordă acestui proiect o finanţare de 70.000 de euro/an, timp de şapte ani, începând cu anul 2020, sprijin financiar ca acoperă, în prezent, 70% din bugetul Geoparcului Aspirant Ţinutul Buzăului, restul de 30% fiind acoperit de Asociaţia Ţinutul Buzăului. Fondurile primite de la CJ Buzău sunt folosite pentru lucrările de dezvoltare a infrastructurii turistice, proiecte educaţionale, sociale, de promovare a teritoriului, precum şi pentru o parte a costurilor de management.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *