A început semnalizarea teritoriului Geoparcului Ținutul Buzăului cu montarea indicatoarelor turistice și a panourilor informative.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a anunțat că a început semnalizarea ariei protejate „Geoparcul Ținutul Buzăului”. Primul pas, montarea indicatoarelor turistice și a panourilor informative în zonele de interes turistic.

Dosarul cu celor 18 comune care constituie Ţinutul a fost trimis, anul trecut, la Paris, de Asociaţia Ţinutului Buzăului, pentru a fi evaluat de specialiştii Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO).

Consiliul Judeţean Buzău acordă acestui proiect o finanţare de 70.000 de euro/an, timp de şapte ani, începând cu anul 2020, sprijin financiar ca acoperă, în prezent, 70% din bugetul Geoparcului Aspirant Ţinutul Buzăului, restul de 30% fiind acoperit de Asociaţia Ţinutul Buzăului. Fondurile primite de la CJ Buzău sunt folosite pentru lucrările de dezvoltare a infrastructurii turistice, proiecte educaţionale, sociale, de promovare a teritoriului, precum şi pentru o parte a costurilor de management.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *