Una dintre marile dimensiuni care acaparează orice rundă de poker este cea a psihologiei. Chiar și în seriale, filme și emisiuni se pune mult accent pe acest lucru. Spectatorii sunt cu adevărat uimiți de aptitudinile de care dau dovadă unii jucători. Adevărul este că nu poți deveni profesionist la poker fără să antrenezi și această latură. Te poți antrena oricând cu ajutorul Luck Casino online, însă este important să înțelegi de ce și cum să o faci! Latura psihologică a acestui joc este adeseori interpretată drept un al șaselea simț, o putere supranaturală de care doar puțini oameni se pot bucura. Acest punct de vedere este accentuat atunci când se observă complexitatea pokerului. Cu toate acestea, marele mister constă în mult efort, nu în puteri magice. De la arta de a bluffa și până la capacitatea de a-ți controla gândurile, emoțiile și comportamentele într-un mod extrem de rafinat, pokerul încorporează aspecte psihologice chiar și în cele mai subtile acțiuni.

Cunoaște-te pe tine însuți

Se știe că pokerul este în primul rând un joc al minții. Dinamica dintre jucători pornește de la energia și potențialul fiecăruia în parte. Ca să poți să joci pokerul la potențialul tău maxim, de fiecare dată, este esențial să ajungi mai întâi să te cunoști pe tine însuți. Te poți gândi la propria persoană ca la o unealtă de preț. Atunci când dai de o nouă unealtă, mai întâi o vei analiza. Cu siguranță te vei gândi și întreba din ce e făcută, la ce e folositoare și cum se folosește eficient. Exact așa este și cu analiza și cunoașterea sinelui. Este nevoie să despicăm firul în patru. Care sunt tendințele, obiceiurile și instinctele tale? În ce fel vei reacționa în diverse contexte? Sunt oare reacțiile tale un avantaj sau un dezavantaj? În funcție de această observație a propriului comportament poți afla care îți sunt punctele forte și care îți sunt slăbiciunile.

Reacțiile pot fi emoționale, nu doar fizice. În acest context este necesar să abordăm și importanța controlului emoțional. Jocurile de noroc tind să genereze frustrări, însă în mod special în jocul de poker orice jucător trebuie să știe cum să reacționeze, atât pentru a putea rămâne concentrat cât și pentru a induce adversarii în eroare. Dacă tot am menționat prezența adversarilor, să nu uităm de faptul că doar odată ce îți cunoști propriul stil de joc poți începe să te adaptezi la stilul celorlalți jucători. În poker va fi necesar să adaptezi constant strategia la fluctuațiile dinamicii.

Cunoaște-ți adversarii

După ce ai făcut cunoștință cu propria persoană și ți-ai analizat atent calitățile și defectele în ceea ce ține de joc, este momentul să depui eforturi reale pentru a-ți cunoaște adversarii. Mereu trebuie să fii atent la ritmul și stilul de joc al acestora. În acest fel poți identifica tipare și poți profita de momentele cheie din joc. Obiceiurile și modelele comportamentale ale celorlalți jucători pot fi utilizate în favoarea ta, dacă reușești să te adaptezi într-un mod eficient. Stilul de joc al adversarilor poate ghida întreaga dinamică de la masa de joc, ceea ce nu reprezintă o problemă. Atunci când ești atent la aceste detalii poți evita riscurile inutile și îți poți crea un avantaj mai mare.

Pentru a putea îndeplini cu succes acest obiectiv, este necesar să fii atent la mâna adversarilor și la comportamentul lor. Informațiile valoroase pot fi obținute și din interacțiunile sociale cu ei. Orice conversație îți poate arăta mai multe despre felul de a fi al adversarilor tăi.

Fii încrezător, dar nu egoist

În poker, un nivel ridicat de cunoștințe atrage după sine încrederea în propria persoană. Acest lucru este inevitabil deoarece atunci când te cunoști pe tine, regulile, strategiile și îți cunoști și adversarii, se poate spune că ai un nivel de control destul de bun asupra jocului. Ceea ce un jucător nu trebuie să confunde niciodată este încrederea cu egoismul. Interacțiunile sociale pot reprezenta cheia câștigurilor în acest joc, iar o atitudine lipsită de respect nu este de apreciat. Chiar din contră, este puternic descurajată. Un jucător încrezător va avea o performanță mai bună, bazându-și alegerile pe cunoștințe și luând decizii hotărâte. Pe de altă parte, un jucător egoist își va distruge imaginea rapid, prin distrugerea posibilităților de colaborare la masa de joc și prin inducerea și afișarea comportamentelor emoționale negative. Nu uita sa joci responsabil!

Păstrează-ți concentrarea

Fiecare decizie pe care o iei poate influența semnificativ rezultatul final în orice rundă de poker. Din păcate, nici un jucător care își dorește să câștige nu își permite luxul de a-și pierde concentrarea în timpul unei runde. Pentru a te putea menține concentrat, este necesar să fii cu adevărat interesat de joc și de evoluția acestuia. Analizează în mod activ fiecare mână, observă comportamentul adversarilor și păstrează-ți calmul. Chiar dacă ritmul și dinamica de joc nu sunt atât de accelerate, cu siguranță este ceva de făcut în fiecare secundă care trece. Trebuie doar să știi către ce să îți îndrepți atenția și când. Pe de altă parte, dacă jocul prezintă un ritm rapid și o dinamică energică, permiteți să îți aloci câteva secunde pentru a te concentra adecvat, înainte de fiecare alegere. 

Concluzie

Te-ai hotărât că vrei să ai succes la poker? Sperăm că pe baza acestor informații vei reuși să înțelegi mai bine adevărata latură psihologică, care formează o mare parte din baza acestui joc. Precum este cazul în orice altă aptitudine, îți poți antrena diverse abilități pentru a devenii un maestru al pokerului. Va trebui să fii pregătit să îți respecți și intimidezi adversarii, în același timp. Nu uita că cea mai importantă unealtă o reprezinți tu însuți. Acum te poți scăpa de mentalitatea magică în ceea ce ține de poker. Nu este vorba de un al șaselea simț, ci de simțuri pe care deja le ai dar este nevoie să le șlefuiești la maxim. Analizează-te în detaliu, fără a sării peste nici un pas și găsește zonele care trebuie prelucrate. Dacă îți acorzi destul timp, cu siguranță vei reuși să stăpânești mentalitatea potrivită pentru a fii un jucător bun de poker și pentru a face față unui jucător bun de poker.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *