De 5 luni de zile, Spitalul Muncipal Râmnicu Sărat a fost declarat spital suport Covid.
De 5 luni de zile, râmnicenii se confruntă nu doar cu criza sanitară în sine, ci și cu imposibilitatea de a beneficia de servicii medicale.
De 5 luni de zile, râmnicenii se întreabă care este motivul pentru care Spitalul a fost declarat spital de suport Covid-19, pentru care punctul de Ambulanță a fost închis și de ce, pentru a beneficia de serviciile medicale, fie ele de rutină sau de urgență, trebuie să parcurgă zeci de kilometri până în Buzău. Nimeni nu le spune nimic argumentat legal și dovedit. Nu pentru că nu ar exista astfel de explicații și lămuriri, ci pentru că nu se vrea. În schimb, se vehiculează și se folosesc tot felul de variante.
PNL, prin candidatul său, și-a făcut temă principală de campanie din acest subiect și răspândește în stânga și-n dreapta tot felul de informații manipulatoare și fără nicio legătură cu realitatea.
Candidatul PSD, actualul Primar, a tăcut mâlc până azi când a considerat că trebuie să transforme totul într-un mare show politic de campanie, braț la braț cu Pro România cu care, la nivel municipal și județean, s-au descoperit prietenii bruște, se fac alianțe de dragul și spre binele cetățenilor și se joacă la ruleta politică și de campanie sănătatea și integritatea fizică, emoțională și mentală a oamenilor.
Cele trei formațiuni politice din Râmnicu Sărat și Buzău, în frunte cu președinții și candidații lor, capitalizează electoral într-un joc grotesc și malefic dreptul fundamental al râmniceanului și oricărui cetățean român de a avea acces la serviciile de sănătate și la o informare corectă și reală.
Într-o manieră incalificabilă și inumană se folosesc de pozițiile deținute pentru a crea confuzie, destabilizare și prejudicii sănătății populației.
Să produci haos și destabilizare doar pentru a ascunde un mare blat politic la nivel județean, mimând rivalități și lupte de care pe care înseamnă nu doar pierderea busolei rațiunii și a interesului real față de oameni, ci și dovada ultimă a cine și ce sunt de fapt aceste personaje și formațiuni așa-zis politice.
Domnilor,
Există două tipuri de dezinformare, manipulare și abuz. Răspândirea de informații false și tăcerea. Dumneavoastră le-ați abordat pe amândouă la modul cel mai odios posibil.
Pe această cale, vă acuzăm public de:
1. Atentat la sănătatea și siguranța cetățenilor din Râmnicu Sărat și ale Municipiului în sine
2. Folosirea poziției politice și publice pentru a profita de criza sanitară în folosul intereselor electorale și politice personale și de grup
Și vă solicităm de urgență:
1. Scuze la nivel public adresate populației
2. Dovezi concrete ale inexistenței blatului politic
3. Dovezi concrete ale nefolosirii poziției și funcțiilor publice și politice în folosirea situației Spitalului Municipal Râmnicu Sărat în scopuri politice și electorale
4. Demisia din funcțiile politice deținute și retragerea din cursa electorală
De asemenea, solicităm Ministrului Sănătății, domnul Nelu Tătaru:
1. Demiterea managerului Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 40/2020 privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar, publicată în Monitorul Oficial Partea I nr. 281 din 03 aprilie 2020 și intrată în vigoare pe data de 03 aprilie 2020, și menținută în vigoare și pe perioada stării de alertă, Ministerul Sănătății este cel care coordonează organizarea și funcționarea TUTUROR UNITĂȚILOR SANITARE DIN SUBORDINEA UNITĂȚILOR AUTORITĂȚILOR ADMINISTRAȚIEI PUBLICE LOCALE (deci inclusiv Consiliul Local Râmnicu Sărat) și exercită inclusiv atribuția de numire, suspendare și eliberare.
2. Trimiterea unui corp de control la acest spital
3. Prezentarea publică a dovezilor că nu a luat parte la înțelegerile și interesele politice ale PSD, Pro România și PNL în exploatarea situației Spitalului Municipal Râmnicu Sărat și atentatul la adresa sănătății și siguranței populației din Râmnicu Sărat

Organizația Județeană a PMP Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *