Buzăul este fieful PSD și asta este cunoscut deja la nivel național. Numai că tinerii noi în politică care conduc USR Filiala Municipiului Buzău cochetează cu afaceri dubioase deținute prin interpuși de primarul PSD, Constantin Toma.

Chiar dacă inițial Drăgulin a negat în partid că are vreo legătură cu edilul municipiului Buzău, Cnstantin Toma și cu sora acestuia, recent, a recunoscut într-o emisiune TV că este total adevărat că sora edilului este nașa sa, conform puterea.ro.

Foto: opiniabuzau.ro

,,Eu am fost întotdeauna omul acela care a fost criticat că am nu știu ce legături cu PSD-ul și așa mai departe. De aici mi s-a tras cumva niște greutăți pe care le-am dus în spate. Cu primarul Constantin Toma nu am niciun fel de relație, nici profesională și nici personală. Sora dumnealui îmi este nașă de cununie, dar vă spun în premieră că faptul că a atras anumite amimozități.(N.R.: Deci trebuia să vă înscrieți în PSD?) Da, da, da! Cumva am pornit împreună cu nașa mea pe această cale a fondurilor europene din 2007, dar din păcate anul acesta s-a sfârșit”, a spus Florin Drăgulin, la Campus TV Buzău.

Pe de altă parte, Florin Drăgulin a menționat că în urma unei postări mai „periculoase” asupra edilului, a rezultat cu întreruperea afacerilor cu sora primarului Toma.

Ce legături „încrucișate” are președintele USR cu primarul PSD din Buzău?

Complicate sunt căile Domnului, dar nu la fel ca la Buzău. Noul președinte municipal al USR Buzău, Florin Drăgulin, este unul dintre interpușii primarului PSD – Toma Constantin, în mai multe firme dubioase, în domenii cheie precum agricultura și consultanța.

  • SC AGRO SUD SRL, în anul 2012, Florin Drăgulin deținea funcția de acționar. AGRO SUD EST SRL este una dintre firmele investigate în dosarul de spălare de bani al primarului Toma.
  • DELTA EUROLEX INVEST SRL, a fost înființată în 2011 de Drăgulin, fiind acționar unic și administrator, actualmente fiind deținută de Toma Vasilica Cătălina, cumnata lui Toma, având sediul social pe Str. Victoriei Nr.17. În 2017, Cătălina Toma a fost introdusă în firmă și apoi după câteva luni, Drăgulin i-a cedat acțiunile cumnatei lui Toma.
  • AGRICULTURA VECHE SRL, la data de 20.10.2016, Drăgulin deținea funcția de cenzor al acestei firme. Nevasta edilului din Buzău, Rodica Toma, a deținut aici funcția de director. Firma a fost înființată în 2011 de Sălcuțan Lucian, de profesie avocat, fiind finul familiei Toma.
  • ACTIV EXPERT CONSULTAȚĂ ȘI SERVICII SRL, Drăgulin a fost asociat(50%) cu Zăinescu Maria(care apare și ea în mai multe firme ale primarului Toma). Actualmente firma este deținută de sora primarului Toma, Oprea V. Niculina Elena, având sediul social pe str. Victoriei, nr.17.
  • PRO EUROMEDIA SRL, înființată de Drăgulin, având sediul social la proprietatea surorii lui Toma, din str. Victoriei, nr.17.

Cumnata edilului Toma, Toma Vasilica Cătălina, în timp ce era administrator și asociat la mai multe firme, acesta deținea funcția de jurist la GRUP ROMET.

Drăgulin Florin a fost angajat timp de 13 ani, până în ianuarie 2021 la firma lui Oprea Niculina-Elena, sora lui Constantin Toma. Inițial firma s-a numit SC Rouaverde SRL și i-a avut ca asociați pe Tuzu Gheorghe și Toma Alexandru, un văr de-ai primarului municipiului Buzău, conform publicației liberinbuzau.ro.

Primarului Municipiului Buzău i se aduce acuzația de deținerea de firme suport prin interpuși, din fostul Grup Romet.

Un consilier local USR bate în retrage

Irinel Cîrstea, unul dintre foștii președinți ai USR Filiala Municipiului Buzău și actualmente consilier local USR al municipiului Buzău, a transmis printr-o postare că se va retrage din partid după ce mandatul său se va încheia, făcând referire în secțiunea de comentarii la numirea lui Drăgulin în fruntea USR.

,,Am luat decizia de a nu mai candida din partea USR în 2024 și nici membru nu voi mai rămâne. Voi părăsi organizația imediat cum voi încheia mandatul de Consilier Local”, a scris Irinel Cîrstea, pe pagina sa de Facebook.

Consilierul local USR s-a afișat în ultima perioadă alături de echipa PNL a lui Gabi Avramescu, semne că acesta va putea candida la alegerile din 2024 din partea liberalilor.

Foto: sansanews.ro

Toma a beneficiat de subvenție de la stat prin SC AGRICULTURA VECHE SRL

Ferma de porci din rasa Mangalița fost înființată de Constantin Toma în 2014, cu doi ani înainte de a deveni primarul municipiului Buzău. În același an, Guvernul României a emis Hotărârea Nr. 1179 din 29 decembrie 2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

În ultimii 5-6 ani, crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița au beneficiat de subvenții importante, în 2020 valoarea ajungând de 1200 lei/animal.https://www.youtube.com/embed/EjGYPcyKeE0?feature=oembed

Constantin Toma, cercetat pentru firmele deținute prin interpuși

Pe numele edilului buzoian s-au strâns mai multe dosare penale pe care procurorii generali și prahoveni încearcă să le soluționeze.

Printre cele mai grave fapte de care este acuzat Constantin Toma, este spălarea de bani și evaziunea fiscală în cunatum de 29 de milioane de euro și deținerea sub interpuși a mai multor proprietăți, în timp ce acesta are poprire pe conturile bancare.

Potrivit surselor noastre, acesta ar deține o cramă la Fințești, mai multe hectare de pădure și cabane precum Hadar Chalet și Vila Mociornița din Predeal, ceea ce poate duce la confiscare sub formă extinsă, chiar dacă proprietățile nu mai sunt pe numele edilului buzoian. Printre informațiile furnizate de sursele noastre, se mai arată că edilul buzoian încasează salariul cash, deoarece are poprire pe conturile bancare.

Toma de la Buzău are afaceri și peste Prut

Presa locală a publicat o serie de fotografii la sediul firmei din Chișinău pe care Constantin Toma o deține prin interpușii săi de peste Prut.

Odată cu pregătirea falimentului holdingului Romet, Constantin Toma a dispus înființarea în România, dar și în Moldova a două firme surori.

În 2015, după ce omul de încredere al lui Toma, Nistor Bogdan, a preluat controlul direct asupra Aqua System Plus SA, cei doi trecut la achiziții în valoare de câteva milioane de euro de la falimentarele Ecoforest SRL, Romtem SRL, LF Metalurgica Engineering 1928 SRL, Aquator SRL, Unirom SRL, Totalagro SRL, Aromet SA, Grup Romet SA.

Toma știa că nu poate pierde utilaje foarte valoroase pentru activitatea pe care o desfășura deja prin interpusul său.

Pentru ca prețul de achiziție să fie unul cât mai mic sau pe alocuri chiar derizoriu, toate bunurile mobile sau imobile au fost achiziționate cel mai devreme la a treia licitație.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “PSD controlează USR la Buzău”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *