Patru liberali buzoieni au organizat astăzi un protest în faţa sediului organizaţiei judeţene a PNL din strada Ion Băieșu, cerând ca buzoienii să constate existenţa USL-ului la Buzău .

Georgian Calotă, actual consilier județean PNL, fost primar la Baltă Albă (2012-2016), s-a postat în fața intrării cu două pancarte, iar apoi alți trei colegi de partid i s-au alăturat.

Calotă, însoțit de ceilalți membri PNL, acuză liderul PNL Buzău, Cristi Romanescu, pentru comenzile pe care i le dictează ”comandantul” Ciolacu. Aceștia au precizat că mai mulți candidați cu șanse ridicate de a prelua UAT-urile din județ, au fost înlăturați de actuala conducere, cu foști membrii pesediști, fără șanse reale.

Calotă a anunțat că nu va demisiona din PNL și că se va plânge conducerii centrale a liberalilor. Acesta i-a anunțat pe Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, însă nu a primit niciun răspuns oficial.

Părerea lui Romanescu e cu totul alta, acesta îi acuză pe protestarii că încearcă destabilizarea în PNL Buzău, însă Romanescu, nu a răspuns la celelalte întrebări adresate de reprezentanții mass-media, privind legăturile PSD și acuzele protestatarilor.

Pe liberali, îi mâna alt lucru, aceștia sunt revoltați, deoarece liderul liberalilor de la Buzău, a fost prezent când s-au purtat negocierile pentru alianța Pro România-PSD.


Reamintim faptul că PNL, a fost ajutat de PSD la Buzău: Primarul social-democrat propune eșalonarea pe cinci ani a datoriei de 180.000 de lei a liberalilor la bugetul local

Primarul PSD din Buzău, Constantin Toma, a propus Consiliului Local, dominat tot de PSD, amânarea plății unei datorii de 180.000 de lei a filialei locale a PNL către bugetul local .

Referatul primarului, Constantin Toma(PSD), prevede amânarea plății datoriei și eșalonarea la plată timp de 5 ani.

PNL, filiala municipiului Buzău, datorează bugetului local taxe și impozite pentru două imobile (sediul partidului și un birou senatorial), două terenuri intravilane și un automobil Dacia 1300, iar sediul central a fost pus sub sechestru de inspectorii de la Finanțele locale din cauza neplății impozitelor, potrivit raportului de specialitate al aparatului primăriei.

Cu sediul pus sub sechestru, liberalii buzoieni au depus la Primărie o cerere de acordare a facilităților fiscale, prin eșalonarea la plată a datoriilor.

De notat că facilitățile fiscale pentru PNL Buzău vin pe fondul creșterii fără precedent a subvențiilor pentru partidele parlamentare plătite direct de la bugetul statului în ultimii trei ani.

Bîgiu și Preda

De asemenea, un alt fost lider local, liberalul Crisinel Marian Bâgiu ar putea fi arătat cu degetul pentru că ar fi trebuit să-și asume obligativitățile plății datoriilor legate de chiria și folosirea utilităților pentru sediul de peste drum de Palat. Este posibil ca fostul senator să fi făcut uitate plățile reclamate acum pe motiv că el a ,,plătit” cu pușcăria o parte a așa-zisei activități politice coordonată (și) din sediul cu pricina, informează munteniadebuzau.ro .

Una peste alta, cei care au trecut prin sediile deținute acum doar de PNL spun că datoria ar putea fi împărțită pe din două, între cele două fost tabere politice, dar o primă soluție pentru rezolvarea conflictului va fi propusă consilierilor locali municipali.

USL Buzău în anul 2012, adică alianța PSD și PNL

Reamintim că Cristi Bîgiu și-a ispășit doi ani și șase luni, adică pe jumatate din sentința dispusă de judecătorii Curţii de Apel Ploieşti.

Cristinel Bîgiu a fost  prefect, senator şi şef al CJ Buzău. Înainte de condamnare a fost preşedinte la PNL Buzău, iar mai apoi a primit funcţie şi în cadrul PSD Buzău.

Foto: observatorulbuzoian.ro

În plus, Bîgiu a scăpat şi de celelalte două dosare instrumentate de DNA – cel cu mita de la Ghergheasa (unde a fost condamnat la încă doi ani cu executare în mai 2017) şi de cel cu terenul de sub Aurora Mall (unde a recunoscut că a primit de asemenea mită, dar n-a mai fost condamnat).

Fostul şef al CJ Buzău a stat după gratii între decembrie 2014 – aprilie 2015 (arest preventiv) şi între decembrie 2016 şi februarie 2019.

Foto: jurnaluldebuzau.ro

Mai exact doi ani şi şase luni, adică pe jumătate faţă de sentinţa dispusă de judecătorii Curţii de Apel Ploieşti.

Cristinel Bîgiu a fost prefect, senator şi şef al CJ Buzău. Înainte de condamnare a fost preşedinte la PNL Buzău, iar mai apoi a primit funcţie şi în cadrul PSD Buzău.

PSD Buzău este fieful lui Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD.

Proiectul de hotărâre pentru ajutarea liberalilor a fost ordinea de zi a ședinței Consiliului Local. De notat că eșalonarea pe cinci ani este facilitatea maximă prevăzută de lege în asemenea situații.

Consilierii locali au aprobat punctul numărul 3 pe ordinea de zi .

Silviu Roșioru a venit cu propunerea de a retrage de pe ordinea de zi punctul nr.3, PROIECT DE HOTĂRÂRE NR. 82 din data de 16.03.2020 privind aprobarea eșalonării obligaţiilor fiscale și majorările aferente la 31.12.2019, datorate bugetului local al municipiului Buzău, de către PARTIDUL NATIONAL LIBERAL – Filiala Buzău.

,,Dragi consilieri, vă rog să nu scoatem de pe ordinea de zi pentru că și partidele sunt în suferință, chiar dacă este vorba de partidul aflat la putere. Mulțumesc!„- a adougat edilul buzoian, Constantin Toma.

Vezi VIDEO mai jos cu votul consilierilor locali pentru punctul nr.3 de pe ordinea de zi.

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *