Peste 200 de persoane, unii dintre ei cu copii mici în brațe, au protestat, sâmbătă, în fața Prefecturii Buzău, față de legea care introduce obligativitatea vaccinării.

„Dacă există risc, există și dreptul de a alege” – scria pe una dintre pancartele purtată de o fetiță. Cu pancarte cu mesaje împotriva vaccinării sau a obligativității vaccinării și cu tricolorul românesc în mâini, oamenii s-au organizat pe o rețea de socializare, și s-au adunat în fața Prefecturii Buzău, din centrul Buzăului, nemulțumiți de faptul că, spun ei, vor fi obligați prin lege ca să-și vaccineze copii.

Unii dintre părinți au povestit experiențe triste și traumatizante prin care au trecut cu copiii lor, ca urmare a efectelor adverse ale unor vaccinuri. Protestatarii au adus în discuție o serie de reacții adverse ale vaccinării. Alți oameni spun că nu se tem de vaccin, ba chiar și-au vaccinat copii, dar se tem de obligativitatea vaccinării, pentru că acest lucru ar deschide calea pentru a fi obligați să folosească orice fel de vaccinuri, fără a mai avea libertatea de a alege. Printre protestatari s-au aflat și medici.
Organizatorii protestului spun că prin acestă legea le este furat dreptul de a alege. Protestul, care a fost autorizat, a fost supravegheat de către jandarmi și polițiști și s-a încheiat fără incidente.

După aproximativ o oră de protest, participanții s-au îmbarcat în autocare și au plecat spre București, acolo unde s-a desfășurat un protest național.

Foto: mediafax.ro
RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *