Partidul AUR, în frunte cu George Simion, a organizat, sâmbătă, începând cu ora 17.00, un protest la Ministerul Sănătății, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”. În jurul orei 18.00, aceștia au plecat într-un marș spre Piața Victoriei şi apoi spre Institutul ”Matei Balş”, scandând „Demisia”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, „Ce vrem noi e și pentru voi”.

Participanții au vuvuzele și steaguri tricolore pe care este aplicată sigla AUR și scandează „Demisia”, „Asasinii”, „La pușcărie”, „România, trezește-te!”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, „Jos Iohannis”.

„Nu contează nici președintele țării, nu contează nici Guvernul, nu contează nici ministrul Sănătății nu contează nici cel care e prezent la fiecare guvernare, stăpânul sistemului de sănătate: Raed Arafat. Contați dvs, oameni curajoși, care nu se vor lăsa și vor lupta până la capăt pentru drepturile românilor. Este normal să protestăm aici, în fiecare zi, ca să contestăm acest sistem”, a afirmat George Simion la protest.

Acesta a mai spus că i-au adus o bicicletă ministrului Voiculescu ca să plece cu ea acasă.

La protestul organizat de AUR sunt circa o sută de persoane, care nu respectă distanțarea socială. Unii dintre ei nu poartă mască.

La fața locului sunt prezenți și jandarmi.

Mesajul Jandarmeriei București:

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a acestei manifestații, participanții trebuie să manifesteze pașnic și civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor și să se delimiteze de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violență și chiar să semnaleze jandarmilor prezența unor astfel de persoane.

Din rațiuni de sănătate publică, recomandăm participanților să păstreze distanța fizică față de celelalte persoane și să poarte în mod corespunzător masca de protecție.

Reamintim faptul că, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanților la orice fel de întruniri în spații deschise trebuie să fie de maximum 100 de persoane.

În continuare, jandarmii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării acestui eveniment.

Sursă: G4media.ro

Sursă foto: fanatik.ro

EMAG
One thought on “Protest AUR, după incendiul de la „Matei Balș”. De la Ministerul Sănătății, în marș spre locul tragediei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *