„Școala Ajutătoare de Presă” lovește din nou la Buzău, după ce site-ul de știri locale buzoienii.ro a început o nouă propaganda privind prețul apei la Buzău.

Administrația condusă de PSD-istul Toma și reprezentanții Companiei de Apă (via ROMET) au justifică creșterile succesive ale prețurilor prin nevoia de investiții prin fonduri europene. Dar investiția ar trebui sa asigure eficiența și calitatea unui serviciu public, nu costul enorm al unui serviciu de bază.

După ce am publicat un articol depre prețurile aplicate de  S.C. COMANIA DE APĂ S.A. BUZĂU, cele mai mari din România de altfel, se pare că presa „de casă” și-a făcut treaba și la doar câteva ore a aparut un material cu explicațiile primarului Toma.

,,Sunt inginer, am și avut afaceri în domeniul apei, așa că știu ce vorbesc. După revoluție s-a făcut o eroare de strategie. S-au înființat în județ nu mai puțin de 44 de stații de extragere și tratare a apei din subteran. Asta înseamnă costuri foarte mari cu energia, mai ales după ultimele scumpiri, dar și cu personalul. Sunt 5-6 angajați la fiecare stație, pe schimburi”

, a declarat Toma, pentru buzoienii.ro.

Mai mult, explicațiile continuă, iar Toma detaliază despre proiectele de pe vremea lui Ceaușescu, care prevedeau construcția a 17 baraje peste râul Buzău, lucru care ar fi redus costurile apei.

PROMISIUNI

După cum ne-a învățat, domnul primar PROMITE și anunță micșorarea prețului apei, începând cu anul 2026, până atunci putem râmăne CAMPIONI pe țară.

GOGOȘI, PENTRU PROȘTI. APA DE ROBINE MAI „BUNĂ” CA CEA DE LA BIDON

Sursă: Captură de ecran/buzoienii.ro

BEREA FĂCUTĂ CU APĂ SCUMPĂ DE BUZĂU

De unde își ia Ursus apa pentru bere ?

Răspunsul l-a dat șefa Companiei de Apă Buzău pentru buzoienii.ro:

„De la noi! Fabrica Ursus de la Buzău își ia apa, până la urmă cel mai important element din compoziția berii, din rețeaua publică a Companiei de Apă. Adică de la robinet, precum orice alt consumator din Buzău. E încă o dovadă că apa livrată de noi, testată – evident – și de cei de la Ursus, e una de calitate”.

De cine este controlată Compania de Apă S.A. Buzău?

Printre persoanele ce se află în conducerea și consiliul de administrație a Companiei de Apă Buzău, se regăsesc membrii marcanți în PSD Buzău și foști angajați ROMET sau acționari în societățile comerciale ale lui Toma.

Hinta Petruș și primarul Cîrjan din Râmnicu Sărat

Bătrânul PSD-ist Bogdan Ion

Avocatul Sălcuţan Alexandru Lucian

Acționari

Cum este cu salariul doamnei Săvulescu până la urmă? Tot 200 de milioane a rămas?

 Este vorba despre Simona Săvulescu, fostă directorare la Romet Grup, cea care a implementat Planul Kaizen şi a băgat în faliment toate firmele lui Toma. Acelaşi plan pe care vrea acum, după înlăturarea lui Tescaru, să-l implementeze şi Companiei de Apă, dezastrul find unul autoprovocat la ordinele lui Toma.

GOGOȘI CU „SALCÂM”, TOT PENTRU PROȘTI

După demiterea lui Ionel Tescaru, Consiliul de Administrație al Companiei a decis numirea inginerului Simona Săvulescu în funcția de director general, pe o perioadă de patru luni, mandatul putând fi prelungit încă două luni.

Pe de altă parte, Simona Săvulescu a fost întrebată despre salariul de manager la Compania de Apă Buzău, având în vedere că, în repetate rânduri, primarul Constantin Toma i-a reproșat fostului director, Ionel Tescaru, că și-a stabilit un venit foarte mare și nemeritat, întrebare la care Săvuleasca nu a mai răspuns. Nici nu avea ce, deoarece, și în acest moment, salariul managerului interimar este la același nivel.

Județul Buzău pe primul loc în „topul rușinii” la prețul apei și al serviciilor de canalizare.
Chiar și după schimbarea lui Ionel Tescaru de la conducerea Companiei de apă, județul Buzău nu a scăpat de „topul rușinii” și se clasează în continuare în fruntea clasamentelor la cea mai scumpă apă sau canalizare din țară. 

Săvuleasca este cocoană PSD ?

Simona Săvulescu prezentă la protestul pentru susținerea cercetătorului – Costel Vânătoru.

Nu știm care sunt legăturile clare dintre aceasta și PSD sau că ar fi concubina lui Toma, așa cum se vorbește prin popor, dar un lucru știm sigur, Săvuleasca e fan PSD, aceasta a fost prezentă la protestul pentru susținerea cercetătorului Costel Vânătoru, protest organizat de primarul PSD, Constantin Toma.

Săvuleasca a susținut-o și pe Viorica Dancilă la alegerile prezidențiale. Aceasta a fost prezentă în galeria PSD pentru susținerea candidatei Viorica Dancilă, la prezidențiale.

Simona Săvulescu prezentă în galeria PSD pentru susținerea candidatului la președenție – Viorica Dăncilă.
RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *