Cei 27.000 de elevi din municipiul Buzău pot învăţa la distanţă pe baza unei platforme de învăţământ educaţional implementată în toate cele 27 de şcoli începând cu luna septembrie 2019. Platforma de management educaţional a fost implementată în urmă cu trei ani în 14 şcoli şi licee din Buzău şi, datorită succesului, a fost generalizată în septembrie anul trecut în toate cele 27 de şcoli şi licee din municipiu.

,,Acest sistem de management educaţional de provenienţă românească a costat municipalitatea circa un milion euro şi permite desfăşurarea on-line a tuturor etapelor procesului de învăţământ, atât predarea materiilor şcolare la distanţă, cât şi ascultarea şi notarea elevilor într-un catalog virtual, dar şi o relaţie directă cu părinţii elevilor”, a declarat C-tin Toma, primarul municipiului Buzău.

Implementarea Adservio în toate școlile gimnaziale și liceele din Municipiul Buzău .

,,Implementarea Adservio în toate școlile gimnaziale și liceele din Municipiul Buzău este o premieră națională importantă atât pentru noi cât și pentru învățământul românesc. Alături de Telekom România am dotat școlile cu platforma de management educațional Adservio, tablete și internet pentru profesori.Asta înseamnă nu numai un învățământ modern și conectarea tuturor factorilor implicați în actul educațional, părinți, profesori, elevi, directori, dar și realizarea rapoartelor și statisticilor necesare în mod automat și unitar la nivelul întregului oraș. Pentru Adservio, acest pas reprezintă o recunoaștere a muncii de peste 10 ani în domeniul educației. Ne înclinăm în fața deschiderii pentru un învățământ digitalizat regăsite în Buzău.”, a declarat Alexandru Holicov, CEO și Fondator Adservio.

Alexandru Holicov, CEO și Fondator Adservio
Alexandru Holicov, CEO și Fondator Adservio

Beneficiile implementării platformei în toate școlile din localitate sunt reflectate atât în activitatea inspectoratului școlar cât și a autorităților locale prin accesul instant la rapoarte și statistici dar și la o viziune de ansamblu actualizată în timp real.

”Am început acest proiect în urmă cu doi ani în cele mai bune trei licee și patru școli gimnaziale iar rezultatele au fost excelente. În acest moment, am reușit implementarea platformei Adservio în toate cele 27 de școli și o grădiniță. Consider că este oportun pentru a testa capacitatea școlilor de a utiliza metode digitale pentru predare, evaluare, testare, comunicare și raportare și de a demonstra beneficiile unui învățământ digitalizat.” a afirmat Constantin Toma, Primarul Municipiului Buzău.

Efectele utilizării Adservio în școli: eliminarea birocrației; economie de timp și resurse; părinți și elevi informați în timp real cu privire la progresul educațional; rata absenteismului redusă cu peste 62%; rezultate îmbunătăţite la examenele naţionale; comunicare directă și eficientă cu părinții și elevii; toate părțile implicate în actul educațional devin mai responsabile; facilitarea generării rapoartelor și informațiilor necesare evaluărilor ARACIP direct din platformă.

Adservio conectează generația actuală cu școala și profesorii prin digitalizare.

Profesorii își vor face orele online, iar acestea nu vor fi recuperate.

Cadrele didactice care își vor ține on-line orele (predat, teme, proiecte, note și chiar absențe) nu vor fi chemate să recupereze orele sâmbăta și duminica (în caz că se va decide astfel la nivel național după ce se va depăși problema cu coronavirus). Totuși, există o temere a unor directori/profesori că orele on-line vor fi recunoscute inclusiv de minister și că vor fi plătiți pentru asta.

Situația dramatică este că nu toți elevii beneficiază de acest program Adservio, datorită neimplicării unităților de învățământ. În acest context, elevii de clasele a 8-a și a 12-a, sunt cei mai afectați .

Situația de-a râsul-plânsul

Unul dintre jurnaliștii prezenți la întâlnire, a întreabat-o pe inspectoarea generală a ISJ Buzău următoarele: ,,În cazul în care elevii nu dispun de un telefon mobil?”. Inspectoarea generală, Florina Stoian, a răspuns cu reticență:,,Dacă nu are smartphone, achiziționații unul!”. Deci, cumpărați smartphon copiilor, că așa spune inspectoarea generală.

Notă redacție: Doamna Florina Stoian, dacă părinții nu dispun de posibilități materiale, de unde să susțină elevii lecțiile online?

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *