Poliţia Buzoiană şi Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” au lansat proiectul educațional de prevenire a criminalității juvenile „Rămânem în siguranță”.

Ieri, 17 august, a fost ziua lansării proiectului educativ de prevenire a criminalităţii juvenile, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității au prezentat prima temă abordată din proiect – Norma şi necesitatea respectării normelor, unde cei mici au învăţat despre necesitatea cunoaşterii şi respectării unor reguli stabilite de societate pentru armonizarea relaţiilor interumane din comunitate.

În cadrul activităţii, copiilor le-a fost prezentată trusa criminalistică, ocazie cu care au putut preleva şi ulterior analiza o urmă papilară, şi au avut ocazia să facă cunoştinţă cu câinele de urmă “Arca” folosit în misiunele speciale ale Poliţiei. De asemenea, a mai fost abordată şi discutată tema privind necesitatea adoptării unui comportament responsabil pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus.

Proiectul este menit să conştientizeze riscurile la care se expun copiii şi tinerii, datorită necunoaşterii adoptării unor comportamente, ceea ce va determina creşterea gradului de siguranţă personală cât şi a persoanelor din anturaj prin disiminarea informaţiilor în cercurile frecventate de ei.
Alt aspect urmărit de poliţişti este dezvoltatea spiritului civic la tânăra generaţie, prin cunoaşterea riscurilor, cât şi dezvoltarea parteneriatului social şi crearea unor alternative de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *