În urma mai multor sesizări ale localnicilor din comunele Cătina și Calvini, am decis să mergem în teren pentru a constata neregulile sesizate privind evaziunea fiscală și produsele expirate.

Evaziunea fiscală și produsele expirate de pe rafturile magazinelor din județ este în floare, însă în lipsa unor inspectori profesioniști ai ANAF și OPC, operatorii comerciali nu țin cont de nicio regulă și de nicio reglementare, iar pe raftrurile magazinelor zac produse expirate chiar și de câțiva ani.

Astfel, am decis să ne urcăm în mașină și să constatăm în teren cele sesizate, cu o cameră ascunsă.

,,Domnule reporter, vă rugăm să verificați magazinele din comuna Cătina, mai exact cele de la LEOMAR. Produsele sunt expirate, iar bunica mea achiziționează produsele înainte de a le împărți la pomană. Nu mi se pare normal ca copii mei să consume produse expirate și să cheltuiesc bani pentru a merge la spital, la Buzău. Pe de altă parte, bonul nu l-am primit niciodată.”

Printre magazinele “controlate” se numără și 4 puncte de lucru ale societății LEOMAR MARKET DISTRIB S.R.L., acționarii fiind candidatul PRO România la Primăria Cătina – LEONTE GHEORGHE, cât și un cetățean turc – KUMKAPI MURAT, iubitul fiicei lui Gheorghe Leonte. Leonte a mai deținut în trecut LEMAR SRL, societate cu un număr de 52 de angajați(în 2015) și un număr mediu de angajați de 1, însă cu 20 de puncte de lucru, primul fiind chiar din 1993, în localitatea buzoiană Cătina. Ulterior societatea comercială a intrat în faliment.

Printre produsele pe care le-am achiziționat aleatoriu, se află dulciuri și sucuri pe care copii sărmani le-ar achiziționa cu doar câțiva lei sau bunuri pe care bătrânele le folosesc pentru a împărți de pomană prin localitate.

Pe de altă parte, printre produsele verificate de noi, multe dintre acestea nu aveau data expirării sau mai grav, salamurile și produsele din carne arătau sub orice critică. La colț de stradă, două bătrânici susțineau că de regulă salamul mucegăsit este șeters și este în continuare bun pentru consum.

Produsele sunt scanate, însă când vine vorba de emiterea bonului fiscal vânzătoarele îl emit doar dacă persoana este dubioasă sau necunoscută, drept urmare, noi am primit 2 bonuri, în cele 4 magazine la care am efectuat “controlul”.

Potrivit unor localnici, Leonte Margareta și Leonte Oana, au fost condamnați la închisoare în perioada 2010 – 2018, pentru evaziune fiscală.

Dacă ne amintim bine, în urma cu doar câteva luni a avut loc scandalul din cadrul Primăriei Cătina, la care “afaceristul de carton” Gheorghe Leonte, a fost actor principal.

Ei bine, secretara Primăriei Cătina s-a victimizat și a adus acuze extrem de grave asupra noului edil, precum că a lovit-o și că a târât cu ea pe jos. Totul a stat complet diferit dacă privim imaginile apărute pe facebook după scandal. Bătăușii care au venit să o ajute pe secretară, erau chiar membrii familiei Leonte. Vezi VIDEO mai jos:

În urma acestui articol vom sesiza Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Confidas conține informații înregistrate de membrii platformei și date publice din surse oficiale.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *