Procurorul Nicolae Marin, adjunctul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), este acuzat că tăinuiește de aproape 10 ani de zile o proprietate la marginea pădurii Spătaru din comuna Costești, dezvăluie România TV.

Vila, care are o suprafață de 200 de metri pătrați, apare în declarațiiile de avere ale procurorului Nicolae Marin, însă nu ar figura și în documentele oficiale de la Primăria Costești și de la Cadastru, notează jurnaliștii.

La Cartea Funciară cu numărul 20566 Costești deschisă pe numele soților Marin figurează pășune.

Nicolae Marin

Nicolae Marin este procurorul care a făcut rechizitoriul celebrului dosar Băneasa, în care s-au inventat probe ca să se justifice confiscarea terenurilor și a clădirilor celui mai mare complex comercial din România.

Nicolae Marin nu ar plăti impozite pentru imobil

Deși și-ar fi construit vila încă din anul 2011, procurorul Nicolae Marin  nu ar fi făcut și demersurile pentru recepționarea clădirii, astfel că adjunctul SIIJ nici nu ar plăti impozit, potrivit Romania TV.

În anul 2011, când a menționat în declarația de avere pentru prima dată că deține o clădire în construcție, soții Marin aveau datorii de 120.000 de franci elvețieni ca urmare a contractării, în anul 2008, a unui credit de la Volksbank.

Soția procurorului Marin, cercetată în mai multe dosare penale

Soția adjunctului SIIJ, Marieta Marin, judecător la Tribunalul Buzău, a dat mai multe sentințe controversate, care au făcut obiectul unor plângeri penale.

De fiecare dată, procurorii DNA Ploiești care au instrumentat cauzele – foști colegi ai lui Nicolae Marin – au dat soluția neînceperii urmăririi penale.

În dosarul 749/P/2013 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, soția adjunctului SIIJ a fost cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. După o lună, procurorii au dat NUP.

Aceeași soluție a fost dispusă și în dosarele 270/P/2010 și 577/II/2/2010 instrumentate la  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *