AutostradaA7 Mizil-Pietroasele se semnează, însă CNSC a respins contestația STRABAG pe lotul 2 al Autostrăzii A7 Ploiești-Buzău, iar CNAIR este OBLIGATĂ să semneze contractul cu asocierea româno-bulgară Coni-Trace, conform art. 9 alin. 4) din Legea 101/2016.

Decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel București (CAB). Dacă recursul la CAB va întoarce decizia CNSC, CNAIR este obligată să Despăgubească STRABAG într-un cuantum dat de judecători, contractul Coni-Trace mergând mai departe fără probleme.

Dar avem și o „soluție” alternativă născocită de funcționarul CNAIR care nu-și asumă niciun fel de răspundere: introducerea în contractul de execuție a unei clauze de reziliere pentru cazul în care CAB va răsturna rezultatul CNSC, oferta STRABAG urmând să fie recalificată și licitația repornind cu o reevaluare a ofertelor „combatante”.

Așadar, legea cere semnarea contractului dar funcționarul român o poate fenta dacă sentința finală a instanței întoarce rezultatul venit de la CNSC, în ipoteza că STRABAG va face recurs la CAB.

Celelalte două tronsoane din A7 Ploiești-Buzău? Pe lotul 3, Pietroasele-Buzău, s-au depus trei contestații la CNSC după desemnarea câștigătorului (Drum Asfalt-Trameco), din care două au fost ADMISE parțial și cealaltă respinsă, și avem confirmarea că toate cele trei asocieri care au rămas în luptă merg la CAB pentru deznodământ. Pe lotul 1, Ploiești-Mizil, câștigătorul inițial (Bog’Art-Tancrad-Cosedil) nu a reușit să vină cu documentele de calificare actualizate, așa că a fost descalificat și s-a desemnat un nou câștigător: Impresa Pizzarotti. Care, evident, a fost contestat de către NUROL. În plus, așteptăm zilele acestea să vedem dacă se confirmă încă o contestație pe acest sector.

Sursă: Asociația Pro Infrastructură

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *