Astăzi, în jurul orei 22.00, se va trasmite LIVE, pe pagina de Facebook a MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE, de la punctul de trecere a frontierei Nădlac, intrarea în țara noastră a primelor elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar.

Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogălniceanu.

„Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere”, a transmis miercuri MApN.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari  ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului. Aceste forțe vin în completarea celor peste 900 de militari americani care se află deja în România în cadrul sistemului obișnuit de rotație.

Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România „va consta în desfăşurarea de antrenamente şi activităţi în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate şi a încrederii reciproce”.

Sursa – MApN.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *