Claudiu Constantin, primarul comunei Lopătari din județul Buzău, a făcut un apel către Guvern, solicitând sprijin financiar în valoare de 1,5 milioane de lei pentru a efectua reparații esențiale la zidul unui cimitir. Acest zid prezintă riscul iminent de prăbușire peste unul dintre drumurile comunale din zonă.

Primarul Claudiu Constantin a subliniat că suma solicitată nu este una arbitrariă, ci este rezultatul unei expertize tehnice și a unui studiu DALI, ambele asumate de Primăria Lopătari. El a adăugat că pentru administrația locală, această sumă este prohibitiv de mare, iar fără sprijinul Guvernului, reparațiile esențiale la zidul cimitirului nu vor putea fi efectuate.

„Asumăm că această sumă nu poate fi acoperită din bugetul local și nu putem să ignorăm riscul iminent pe care îl prezintă zidul cimitirului pentru siguranța comunității noastre. O astfel de problemă nu poate fi rezolvată doar pe hârtie sau cu intenții bune, ci necesită sprijin financiar imediat”, a declarat Claudiu Constantin.

La data de 6 septembrie, Primăria comunei Lopătari a trimis o solicitare oficială către Guvern pentru alocarea fondurilor necesare din Fondul de Intervenție, în scopul efectuării reparațiilor necesare și prevenirii prăbușirii versantului afectat de fenomenele meteorologice înregistrate în perioada 13-14 iulie 2023.

În replică, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a precizat pe 11 octombrie că alocarea acestei sume depinde de întocmirea unei documentații avizate de Prefectura și Consiliul Județean Buzău. Primarul Claudiu Constantin a menționat că este conștient că vizitele și declarațiile nu sunt suficiente și că este nevoie de acțiuni concrete și rapide pentru a asigura siguranța comunității.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *